Tenis
SPORTOVI
Tenis
branitelj naslova preživio

Velika psihološka pobjeda Marina Čilića za drugi tjedan US Opena

Više od četiri sata borbe bilo je potrebno najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću za pobjedu nad Kazahstancem Mihailom Kukuškinom i proboj u osminu finala US Opena na kojem brani prošlogodišnji naslov...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čilić je protiv 56. tenisača svijeta slavio sa 6-7 (5), 7-6 (1), 6-3, 6-7 (3), 6-1 u dvoboju prepunom preokreta i propuštenih prilika. Bio je to njegov 36. meč u pet setova u karijeri i 22. pobjeda u kojoj je, unatoč oscilacijama, pokazao psihološku stabilnost.

Najteži trenutak imao je u drugom setu, kad je Kukuškin vodio 5-3 i servirao za vodstvo od 2-0 u setovima. No, Kazahstanac tada do set-lopte nije došao, ali jest u 12. gemu kad je imao 15-40 na Čilićevom servisu. Marin je i to izvukao, odigrao odličan tie-break i izjednačio stanje u dvoboju.

Nije uspio osvojiti četvrti set u kojem je poveo 3-1, ali je u petom setu iskoristio fizičku iscrpljenost suparnika i veliki broj pogrešaka koje je Kukuškin počeo nizati. Nakon četiri sata i šest minuta borbe konačno je mogao proslaviti pobjedu koja ga je po četvrti put u karijeri odvela u drugi tjedan US Opena.

Čilić je čak sedam puta uspio oduzeti servis Kazahstancu, ali je i četiri puta gubio gemove kad je bio na početnom udarcu. Dvoboj je završio s 27 asova, uz 53 % pogođenih prvih servisa i realizaciju od 84 %.

Branitelja naslova u osmini finala čeka pobjednik dvoboja Španjolca Davida Ferrera i Francuza Jeremyja Chardyja.

US Open, TENISAČI - 3. kolo:

MARIN ČILIĆ (HRV/9) - Mihail Kukuškin (Kaz) 6-7 (5), 7-6 (1), 6-3, 6-7 (3), 6-1

Benoit Paire (Fra) - Tommy Robredo (Špa/26) 7-6 (3), 6-1, 6-1

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/19) - Sergij Stahovskij (Ukr) 6-3, 7-5, 6-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider