Tenis
SPORTOVI
Tenis
U sjajnoj formi

Velika pobjeda Marina Čilića: Izbacio pobjednika Wimbledona!

Još jednu veliku pobjedu ostvario je hrvatski tenisač Marin Čilić. U četvrtfinalu ATP turnira u Rotterdamu 25-godišnji je Međugorac izbacio šestog tenisača svijeta Andyja Murrayja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavio je Čilić sa 6-3, 6-4 u meču koji je trajao jedan sat i 11 minuta. Bio je ovo 11. međusobni ogled ove dvojice tenisača i tek druga pobjeda hrvatskog reketa. Posljednji je put Čilić svladao 26-godišnjeg Škota na US Openu 2009. godine, a nakon toga je uslijedila Murrayjeva serija od šest pobjeda.

Čilić je ovim trijumfom još jednom potvrdio da je u sjajnoj formi. Prošli je tjedan osvojio ATP turnir u Zagrebu s pet pobjeda u kojima nije izgubio nijedan set. Niz je nastavljen i u Rotterdamu gdje je naš tenisač upisao još tri pobjede bez izgubljenog seta, a prije Murrayja je nadigrao i desetog igrača svijeta Jo-Wilfrieda Tsongu.

U petak je Čilić došao do breaka već u drugom gemu meča i nakon toga je mirno čuvao svoj servis do kraja seta, ne pruživši aktualnom pobjedniku Wimbledona nijednu priliku za break. U drugoj je dionici 37. igrač svijeta oduzeo servis suparniku u petom gemu. Već u idućem gemu je Murray imao četiri break-lopte, ali Čilić se izvukao i nakon toga priveo meč kraju.

U polufinalu će hrvatski tenisač igrati protiv boljeg iz dvoboja između Nijemca Philippa Kohlschreibera i Nizozemca Igora Sijslinga.

Spomenimo još da je iznenađenje u petak napravio i Latvijac Ernests Gulbis koji je pobijedio prvog nositelja i branitelja naslova Juana Martina del Potra sa 6-3, 6-4. (TS) 

ATP Rotterdam, četvrtfinale:

Gulbis - Del Potro (1) 6-3, 6-4

Berdych (3) - Janowicz 6-7(9), 6-2, 6-4

Čilić - Murray (2) 6-3, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider