Tenis
SPORTOVI
Tenis
Još jedan Hrvat u 3. kolu

Velika pobjeda: Dodig u pet setova slomio Nieminena!

Nakon Marina Čilića u 3. kolo Grand Slam turnira u Melbourneu, Australian Opena, se probio i drugi hrvatski predstavnik. Ivan Dodig je sa 6-3, 6-7(4), 6-3, 6-7(4), 6-1 pobijedio Finca Jaarka Nieminena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je ovo prvi međusobni meč u karijeri 70. na svijetu Nieminena i četiri mjesta slabije pozicioniranog Dodiga, ali i velika pobjeda hrvatskog tenisača. Nieminen je, naime, u Melbourne došao u odličnoj formi, a u 1. kolu je, također u pet setova, svladao Nijemca Tommyja Haasa. No, Dodig je bio tvrđi suparnik i zasluženo je prošao dalje. Idući Dodigov suparnik je Francuz Richard Gasquet koji je s elegantnih 6-3, 6-2, 6-2 pobijedio Kolumbijca Fallu.

Dodig je prije svega ostao čvrst i psihički jak u meču protiv Nieminena. Dva seta koja je izgubio, izgubio je u tie-breaku, ali niti jednom ga to nije obeshrabrilo za nastavak meča.

Posebno je dobro odigrao kada je bilo najpotrebnije, u petom setu. Iskoristio je svaku, pa i malu šansu, i ostavio je Nieminena daleko od sebe, prepustivši mu samo jedan gem.

Nakon dobivenog prvog seta, Dodig je bio nešto indiferentniji u drugom, ali je ipak dogurao do tie-breaka gdje je nadoknadio mini-break zaostatka, ali je naknadno ipak posustao. Treći set je bio gotovo preslika prvoga, a u četvrtoj dionici je Nieminen dominirao (sedam break-prilika), te je sve okrunio dobivenim tie-breakom.

Ipak, kako smo rekli, Dodig je postao najčvršći kada se lomio susret, u petom setu, te je nakon 200 minuta proslavio prolaz dalje.

U meču je Nieminen imao više break-prilika (čak 18), ali je iskoristio samo jednu. Dodig je imao 50-postotnu realizaciju takvih šansi (5 od 10). Odservirao je Dodig čak 33 asa, a nakon prvog servisa je osvojio 111 poena! (TS)

Australian Open, 2. kolo:

tenisači:

Dodig - Nieminen 6-3, 6-7(4), 6-3, 6-7(4), 6-1

Čilić (12) - Ram 7-5, 6-2, 6-4

tenisačice:

Wozniacki (10) - Vekić 6-1, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider