Tenis
SPORTOVI
Tenis
Izgubila prvi set, ali...

Vekić preokretom prošla u osminu finala Sankt-Peterburga

Uraganski drugi set definitivno je bio prekretnica u ovom meču...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Donn Vekić plasirala se u osminu finala WTA turnira u Sankt-Peterburgu pobijedivši u susretu 1. kola Švicarku Timeu Bacsinszky 4-6, 6-1, 6-3.

Bio je to njihov prvi međusobni susret, a mlada Osječanka je pobjedu izborila nakon dva sata i sedam minuta igre.

Vekić je već u prvom gemu izgubila servis i bio je to, kasnije se pokazalo, ključni trenutak prvog seta. Švicarka je u nastavku seta izgubila samo tri poena na svojem servisu i nakon 54 minute igre dobila set 6-4.

Mlada hrvatska tenisačica je sjajno uzvratila osvojivši drugi set rezultatom 6-1 nakon svega pola sata igre. Vekić je načinila rani break i povela 3-0, a kod rezultata 4-1 još jednom je oduzela servis suparnici.

Na početku odlučujućeg seta Vekić je imala problema sa svojim servisom spasivši dvije break lopte, no obje je spasila, a u idućem gemu je oduzela servis Švicarki za vodstvo 2-1. Bacsinszky je u šestoj igri vratila izgubljeni servis izjednačivši na 3-3, no već u idućem gemu je Vekić napravila break za novu prednost, a potom kod 5-3 još jednom oduzela servis za konačnih 6-3.

Vekić će u susretu osmine finala igrati protiv Ruskinje Veronike Kudermetove koja je pobijedila Srpkinju Olgu Danilović 6-2, 6-1. Vekić i 21-godišnja Kudermetova su do sada igrale jednom, 2007. u St Peterburgu i slavila je naša tenisačica.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider