Tenis
SPORTOVI
Tenis
Izgubila od Rumunjke Tig

Vekić ipak bez polufinala Bakua

Hrvatska tenisačica, 19-godišnja Donna Vekić nije se uspjela plasirati u polufinale WTA turnira u Bakuu, bolja od nje je u četvrtfinalu bila Rumunjka Patricia Tig sa 6-3, 6-2 u susretu koji je trajao sat i 15 minuta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to vrlo važan dvoboj za obje igračice, Vekić je prije nastupa u Bakuu zauzimala 140., a Tig 154. mjesto na WTA ljestvici, te bi plasmanom u polufinale uvelike popravile plasman. Stoga je bila razumljiva nervoza na obje strane, a na kraju se bolje s njom znala nositi dvije godine starija Rumunjka.

Vekić je prva stigla do "break-lopte" u susretu i to kod svog vodstva od 2-1 u prvom setu, ali tada je pokušala poentirati izravno iz reterna koji je završio u mreži. Prvi put Vekić je izgubila servis kod rezultata 3-3 izgubivši četiri poena zaredom nakon što je stigla do 40-15. Kod 3-5 mlada je Osječanka još jednom "prosula" svoj servis, tada je imala 30-0 samo da bi s dvije dvostruke servis pogreške u nizu ponudila Rumunjki set-loptu koju je ova iskoristila.

I u drugom setu razvoj situacije je bio sličan, Vekić jer držala priključak do rezultata 2-2, a nakon što je kod 2-3 izgubila servis, praktički je nestala s terena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider