Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo cure

Vekić i Tomljanović uspješne u Miamiju

Donna Vekić uspjela je upisati i treću uzastopnu pobjedu u Miamiju i plasirati se u drugo kolo. U prvom kolu svladala je japansku veteranku Kimiko Date-Krumm sa 7-6, 6-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon pobjeda protiv Kudrjavceve i Larsson u kvalifikacijama, Donna Vekić nastavila je seriju dobrih nastupa u Miamiju pobjedom u prvom kolu protiv još jedne kvalifikantice Kimiko Date-Krumm. 43-godišnja Japanka je najstarija igračica na WTA Touru, a čak 26 godina mlađa Vekić svladala ju je u njihovom prvom međusobnom dvoboju sa 7-6(2), 6-2.

Meč je potrajao sat i 40 minuta, a hrvatska tenisačica je u prvom setu uspjela spasiti set loptu kod 5-4 te kasnije dominirati u tie-breaku i sa 7-2 doći do prednosti. U drugom setu Japanka se držala prvih pet gemova, a kod 3-2 propustila je 40-0 na svom servisu, izgubila taj gem i do kraja seta Vekić je dominirala.

Hrvatska tenisačica iskoristila je u ovom meču tri od pet break prilika dok je Date-Krumm iskoristila tek jednu i to za povratak u set u ranoj fazi meča. Vekić će u drugom kolu igrati protiv 28. nositeljice, iskusne Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

Nakon Donne Vekić i Ajla Tomljanović uspješno je preskočila prvu prepreku na WTA turniru u Miamiju. U prvom kolu igrala je protiv Francuskinje Kristine Mladenovic i slavila sa 7-6, 6-4.

Sat i 51 minutu trajala je borba Ajle Tomljanović i Kristine Mladenovic, a na kraju je uspješnija bila hrvatska tenisačica. 82. igračica svijeta ove sezone baš i ne briljira, upisala je tek četiri pobjede i osam poraza, međutim protiv Tomljanović je uspjela "produžiti" meč.

Trebalo je Tomljanović malo vremena da se zagrije i Mladenovic je to odlično iskoristila te je ekspresno povela s 3-0 uz dvostruki break, ali uspjela se Tomljanović jednako tako brzo vratiti i spriječiti brzi gubitak prvog seta. U završnici seta imala je priliku riješiti taj dio igre sa 6-4, međutim propustila je set loptu te se otišlo u 13. igru. Tamo je Tomljanović bila bolja sa 7-4 i nakon više od sat vremena borbe uzela prvi set.

U drugom setu bilo je nešto lakše. Ključni break stigao je kod 3-3 i nakon toga Mladenovic više nije dobila niti najmanju priliku za kompliciranje meča. Tomljanović je uz pet realiziranih break lopti i s osvojenih 13 poena više na reternu stigla do prolaska u drugo kolo.

Drugo kolo donosi joj veći izazov jer će tamo igrati protiv 30. nositeljice, Španjolke Garbine Muguruze koja je ove sezone već osvojila turnir u Hobartu, na Australian Openu eliminirala Carolinu Wozniacki te kasnije igrala finaxe Flori}nopolisy.

WTA iami, pQvo koloZ

Donna Vekić (Hrvatska, Q) - Kimiko Date-Krumm (Japan, Q) 7-6(2), 6-2

Ajla Tomljanović (Hrvatska) - Kristina Mladenovic (Francuska) 7-6(4), 6-4
 

Pratite najnovije vi

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider