Tenis
SPORTOVI
Tenis
Đoković: Marin je bio ozlijeđen

Katastrofa Čilića u polufinalu US Opena: Đoković ga razbio za 14. pobjedu u nizu!

Marin Čilić neće braniti naslov US Opena u finalu nakon brutalnog poraza od Novaka Đokovića...

Pobjednički niz Marina Čilića na US Openu zaustavljen je u noći s petka na subotu, nakon što je branitelja prošlogodišnjeg naslova u polufinalnom meču svladao prvi tenisač svijeta Novak Đoković sa 6-0, 6-1, 6-2 za samo 85 minuta.

Od prvog trenutka najbolji hrvatski tenisač djelovao je usporeno, bilo da se radilo o kretanju po terenu, pokretima na servisu ili kada je trebalo reagirati na Đokovićeve početne udarce. Iako ničim nije dao naslutiti da ima problema s ozlijeđenim desnim gležnjem, čini se da je to limitiralo njegovu pokretljivost.

Polufinale trajalo 85 minuta

Produkt takvog stanja bile su brojne neforsirane pogreške, promašeni prvi servisi, sve kao naručeno za Đokovića. Srpski tenisač nije morao napraviti ništa spektakularno, a za 24 minute već je bio jedan set bliži finalu.

Ništa se nije promijenilo ni u drugom setu, osim činjenice da je branitelj naslova ipak uspio osvojiti jedan gem, ali je i njemu morao spasiti dvije break-lopte. Samo 53 minute od prvog udarca u dvoboju, Đoković je već imao dva seta u džepu i finale na dlanu.

Kad je Đoković poveo 2-0 i u trećem setu, ekspresni kraj meča se nazirao. No, trenutak Čilićeve inspiracije u četvrtom gemu vratio je nadu da najbolji hrvatski tenisač još može pružiti snažniji otpor. U jednom je gemu osvojio samo jedan poen manje na reternu nego u cijelom meču do tog trenutka te sjajno odigranom izmjenom koju je završio odličnim kratkim volejem, Čilić je vratio break i izjednačio na 2-2.

Nada je kratko trajala, jer je već u sljedećem gemu Đoković po sedmi put slomio Čilićev početni udarac i s još tri osvojena gema u nizu odjurio po svoje 18. finale na Grand Slam turnirima za samo 85 minute. Bila je to 14. Đokovićeva pobjeda u isto toliko dvoboja s Čilićem i uvjerljivo najlakša.

Đoković: Marin je imao problema s ozljedom

"U pravom sam trenutku odigrao najbolji meč u turniru. No, vidjelo se i da Marin ima problema s ozljedom koju je vukao već nekoliko mečeva. Nije se mogao dovoljno dobro kretati, radio je mnogo pogrešaka. Uspio sam to iskoristiti", izjavio je reporteru Eurosporta Novak Đoković neposredno po završetku polufinalnog dvoboja.

Marin Čilić je završio meč s 37 neforsiranih pogrešaka, 24 više od Đokovića, i sa samo 11 izravnih poena, pet manje od srpskog tenisača. Čilić je pogodio tek 45 % prvih servisa i realizirao samo 8 od 36 poena na svom drugom servisu. S takvom statistikom, nije mogao očekivati bolji rezultat.

Čilić je tako u svom trećem Grand Slam polufinalu doživio drugi poraz. Prošao je samo Rogera Federera na putu do naslova na prošlogodišnjem US Openu, a izgubio od Andyja Murrayja na Australian Openu 2010. i Novaka Đokovića u New Yorku.

Đoković će u nedjelju, u svom petom finalu u Flushing Meadowsu, igrati protiv Švicarca. Ako će to biti Roger Federer, vidjet ćemo reprizu finala Wimbledona, ako će igrati protiv Stana Wawrinke, onda će imati priliku uzvratiti mu za poraz u finalu Roland Garrosa. Đoković će biti u potrazi za svojim drugim naslovom na US Openu i ukupno deseti pobjednički trofej na Grand Slam turnirima.

US Open, tenisači - polufinale:

Novak Đoković (Srb/1) - MARIN ČILIĆ (HRV/9) 6-0, 6-1, 6-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider