Tenis
SPORTOVI
Tenis
Spasila tri meč lopte

US Open: Mrdeža prošla kvalifikacije, porazi Dodiga i Martić

Hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža (24) po prvi je put u karijeri izborila nastup u glavnom ždrijebu nekog "grand slam" turnira prošavši kvalifikacije za US Open koji u ponedjeljak počinje u New Yorku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mrdeža je u posljednjem, 3. kolu kvalifikacija svladala drugu nositeljicu Kazahstanku Jaroslavu Švedovu sa 5-7, 7-6 (8), 7-6 (4) spasivši pritom tri meč-lopte. Prvu meč-loptu Švedova je imala kod vodstva 8-7 u "tie-breaku" drugog seta, a preostale dvije kada je servirala za meč kod vodstva 5-4 u trećem setu. Nakon što je Mrdeža uspjela napraviti "break" i poravnati na 5-5, u sljedećoj je igri još jednom izgubila servis, pa je Švedova kod 6-5 i drugi put servirala za meč. No, tada nije stigla i do nove meč-lopte iako je imala izjednačenje. U "tie-breaku" trećeg seta rezultat je bio poravnat do 4-4, a onda je Mrdeža osvojila posljednja tri poena i plasirala se u glavni turnir.

U 1. kolu Mrdeža će igrati protiv Ruskinje Jevgenije Rodine.

Ivan Dodig i Petra Martić nisu bili uspješni u 3. kolu kvalifikacija, Dodiga je sa 7-6 (4), 7-5 nadigrao mladi Nijemac Alexander Zverev, dok je Martić zaustavila Grkinja Maria Sakkari sa 6-4, 6-4.

Po završetku kvalifikacija suparnike u 1. kolu saznali su i branitelj naslova u konkurenciji muškaraca, Marin Čilić, te Mirjana Lučić-Baroni. Čilić će u obranu naslova krenuti protiv Argentinca Guida Pelle, dok je Lučić-Baroni za suparnicu dobila Nizozemku Kiki Bertens.

Borna Ćorić će u 1. kolu igrati protiv velikog Španjolca Rafaela Nadala, Ivo Karlović Argentinca Federica Delbonisa, a Ana Konjuh će igrati protiv Njemice Tatjane Marije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider