Tenis
SPORTOVI
Tenis
pratite na gol.hr

Gotov je turnir iz snova za Anu Konjuh, Pliškova uvjerljiva

Nakon što je izbacila 4. igračicu svijeta Radwansku, Ana Konjuh namjerila se isto napraviti 11. tenisačici današnjice - Karolini Pliškovoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas od 18 sati po hrvatskom vremenu, a od 12 po njujorškom, najbolja naša tenisačica Ana Konjuh izlazi na centralni teren Flushing Meadowsa, Arthur Ashe, gdje će protiv Čehinje Karoline Pliškove loviti polufinale US Opena. Nije još službeno, ali ulaskom u četvrtfinale posljednjeg Grand Slam turnira sezone Ana je osigurala skok na WTA listi od čak 40 mjesta te će od ponedjeljka biti 52. igračica svijeta! To joj je i najbolji plasman u karijeri nakon što joj je dosada naviša pozicija bila 55. mjesto.

US Open: Konjuh - Pliškova 2:6, 2:6

Karolina Pliškova je u osmini finala izbacila Venus Williams sa 6:4, 4:6, 7:6(3). Meč je trajao malo manje od dva i pol sata i to zasigurno mora ostaviti neke posljedice za robusnoj Čehinji. Pliškova je kod zaostatka 4:5 u trećem setu čak i spasila jednu meč-loptu, a onda je propustila četiri prije nego li je realizirala petu.

"Iza nje je dobra sezona. Morat ću se odlično pripremiti za taj susret i maksimalno se potruditi na terenu", rekla je Ana u najavi dvoboja.

Konjuh i Pliškova nisu se nikada susrele na terenu, pa će to isprve biti jedno sasvim novo iskustvo za obje igračice. Teško je reći kome će čiji stil tenis više odgovarati, ali činjenica je da i Konjuh i Pliškova vole napadati, vole udarati i imaju sjajne servise.

Puno će toga ovisiti o tome tko će preuzeti dominaciju na terenu, odnosno tko će se više uspjeti nametnuti svojom agresivnom igrom, a da pritom ne poklanja previše. Konjuh je to protiv 4. igračice svijeta, Agniezske Radwanske, savršeno radila. S njenog reketa stiglo je 38 winnera i to protiv jedne od najboljih obrambenih igračica na svijetu! Istovremeno je udarila 27 neprisiljenih pogrešaka, što je također u redu s obzirom na agresivni stil i suparnicu s druge strane mreže.

Kroz cijeli turnir 18-godišnja Dubrovčanka igra odličan tenis i plijeni pozornost svojim razornim udarcima i servisima, pa ne treba sumnjati da to isto neće primjeniti i u meču protiv Pliškove. Postoji mali strah od toga da ju pojede trema, jer ipak ima svega 18 godina i ovo joj je tek DRUGA godina na WTA Touru! Pliškova (24) je profesionalka od 2009. godine, ima šest WTA naslova i 4.5 milijuna zarade od turnira (Konjuh 800 tisuća).

Iskustvo je na strani češke tenisačice, ali momentum je na strani naše Konjuh. Svoj najlošiji meč odigrala je u prvom kolu (pobjeda u tri seta protiv Kiki Bertens), a najbolji upravo u posljednjem. Pliškova je svoja dva najbolja susreta odigrala u prva dva kola, a potom je protiv Pavljučenkove i V. Willimas izgledala vrlo ranjivo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider