Tenis
SPORTOVI
Tenis
60. igrač svijeta

Urugvajac Pablo Cuevas iz kvalifikacija do naslova u Umagu!

Urugvajski tenisač Pablo Cuevas novi je pobjednik ATP turnira u Umagu, nakon što je poslije sat i pol vremena igre slavio protiv branitelja naslova Tommyja Robreda sa 6-3, 6-4...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cuevas je postao prvi Urugvajac koji je slavio u Umagu, te je postao tek drugi tenisač u povijesti ovog turnira koji je iz kvalifikacija došao do naslova pobjednika. Prije njega to je 1991. godine pošlo za reketom Dimitriju Poliakovu.

Cuevas, inače 60. igrač svijeta, je u potpunosti nadigrao 32-godišnjeg Robreda, te ga u prvom međusobnom susretu na ATP Touru pobijedio. Cuevas je bio uporniji i precizniji od Robreda, koji je u popodnevnim satima zaustavio našeg Marina Čilića odigravši gotovo savršen susret.

Ovoga je puta Cuevas bio taj koji je vraćao lopte iz svih kuteva terena, čime je dovodio Robreda do neprisiljenih pogrešaka ili ga je prisiljavao da slabije odigra udarac, nakon čega bi majstorski završavao poene. Cuevas je na svom početnom udarcu spasio četiri od pet break-lopti, dok je realizirao tri od devet prilika za obrat.

Cuevas je ključni break u prvom setu napravio u šestom gemu, kada je poveo s 4-2, te potom spretno držao prednost do kraja seta. Urugvajac je u drugoj dionici poveo s dvostrukim breakom 4-1, ali se Španjolac vratio do 3-4 i imao break-loptu za potpuni povratak u meč. Međutim nakon što je Cuevas i to spasio, priči je bio kraj.

Drugi je to osvojeni ATP turnir za Cuevasa ove sezone, nakon što je prije manje od mjesec dana osvojio naslov u švedskom Bastadu. (TS)

 

ATP Umag, finale:

Cuevas – Robredo (2) 6-3, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider