Tenis
SPORTOVI
Tenis
Marin 'melje' sve

U strašnom naletu: Čilić korak do trećeg uzastopnog finala!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić došao je na prag plasmana u treći uzastopni finale na ATP turnirima. U četvrtfinalu Delray Beacha izbacio je Rusa Tejmuraza Gabašvilija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobijedio je Međugorac 65. igrača svijeta sa 6:2, 6:3 poslije jednog sata i 20 minuta igre. Ispalio je Čilić 12 asova i iskoristio pet od šest prilika za break za još jedan ovogodišnji uvjerljivi trijumf. Od 13 mečeva koje je odigrao nakon Australian Opena Čilić je u njih 11 slavio s 2:0 u setovima. Sa 16 ovosezonskih pobjeda izjednačio se na vrhu s Talijanom Fabijem Fogninijem.

"U dobrom sam razdoblju. Prvi put u karijeri sam spojio dva finala i polufinale, tako da je to ogroman doseg za mene. Sve je to vrlo pozitivno", rekao je 29. tenisač svijeta.

U prethodna dva tjedna Čilić je osvojio Zagreb i igrao u finalu Rotterdama gdje je poražen od Berdycha. Na putu do trećeg finala zaredom stoji mu Amerikanac John Isner od kojeg je bio bolji u sva tri njihova dosadašnja međusobna dvoboja. Trinaesti igrač svijeta je u četvrtfinalu pobijedio sunarodnjaka Rhynea Williamsa s 4:6, 6:3, 6:2.

U drugom polufinalu će igrati Južnoafrikanac Kevin Anderson i američki kvalifikant Steve Johnson.

Turnir u Delray Beachu na Floridi igra se na tvrdoj podlozi, a nagradni fond iznosi 474.005 dolara.

ATP Delray Beach, četvrtfinale:

Johnson - Lopez (6) 6:3, 6:2

Anderson (4) - Matosevic 6:7(3), 6:3, 6:3

Čilić (7) - Gabašvili 6:2, 6:3

Isner (2) - Williams 4:6, 6:3, 6:2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider