Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nema isprike iako...

U polufinalu 19-godišnjakinja: Šokirala Serenu, svoj uzor!

Čudesna serija pobjeda američke tenisačice Serene Williams neočekivano je stala u četvrtfinalu Australian Opena. Od treće igračice svijeta bolja je bila njezina 19-godišnja sunarodnjakinja Sloane Stephens…

Serena je tijekom meča imala velikih problema s leđima koja su se uklještila, tražila je i pomoć liječnika, ali nije u tome tražila alibi za poraz.

Stephens je jednostavno odigrala najbolji meč karijere i slavila s 3-6, 7-5, 6-4 nakon dva sata i 17 minuta igre. Za Williams je ovo prvi poraz nakon 17. kolovoza prošle godine (od Angelique Kerber u Cincinnatiju) i 20 uzastopnih pobjeda. Lani je 31-godišnja Amerikanka, podsjećamo, osvojila Wimbledon, pojedinačno i zlato u paru na Olimpijskim igrama, US Open i WTA Championships.

Stephens je često isticala kako joj je Serena mentorica i igrački uzor, te kako je držala njezin poster u sobi u djetinjstvu, a nakon što ju je pobijedila i po prvi se put u karijeri plasirala u polufinale jednog Grand Slam turnira, euforično je izjavila:

'''Ovo je ludo, o Bože! Mislim da ću sada staviti svoj poster u sobu.''

Williams je tek u osmom gemu prvog seta došla do break-lopte, a tek je treću iskoristila i u konačnici osvojila prvu dionicu. Odmah na startu drugog seta napravila je novi break i povela s 2-0, ali nije uspjela privesti priču kraju kako je vjerojatno i sama očekivala. U velikoj borbi do kraja meča Stephens nije posrnula, čak ni kada je u trećem setu osvajačica 15 Grand Slam naslova ponovno imala break prednosti.

''Svi u svlačionici u ovoj fazi turnira imaju nekih problema s ozljedama, tako da mi to nije isprika. Jednostavno su mi se ukliještila leđa u osmom gemu drugog seta. Bilo je bolno, ali sada je u redu'', kazala je Williams.

Stephens će u polufinalu igrati protiv prve igračice svijeta i braniteljice naslova Viktorije Azarenke. Bjeloruskinja je sa 7-5, 6-1 nadigrala Ruskinju Svjetlanu Kuznjecovu. Imala je break zaostatka u prvom setu, ali oporavila se i onda dominirala do konca meča.

Podsjetimo, u drugom će se polufinalu ogledati Ruskinja Marija Šarapova i Kineskinja Na Li.

U prvom muškom četvrtfinalu dana treći tenisač svijeta Andy Murray nije imao nikakvih problema protiv najvećeg iznenađenja turnira, Francuza Jeremyja Chardyja. Škot je za samo 111 minuta slavio sa 6-4, 6-1, 6-2.

Chardy je u ranijoj fazi turnira izbacio Argentinca Juana Martina del Potra i Talijana Andreasa Seppija, ali protiv aktualnog pobjednika US Opena nije imao nikakvih izgleda. Murray nije izgubio još nijedan set na turniru i izgleda stvarno impresivno, a za finala će igrati protiv boljeg iz kasnijeg dvoboja Rogera Federera i Jo-Wilfrieda Tsonge.(TS)

Australian Open, četvrtfinale:

tenisači:
Murray (3) - Chardy 6-4, 6-1, 6-2

tenisačice:
Azarenka (1) - Kuznjecova 7-5, 6-1
Stephens (29) - S. Williams (3) 3-6, 7-5, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider