Tenis
SPORTOVI
Tenis
Okretala i Serena

U dvoboju ljepotica Pennetta sredila Šarapovu, Federer se osvetio Seppiju

Švicarski tenisač Roger Federer trebao je samo 82 minute za pobjedu 6-3, 6-4 nad Talijanom Andreasom Seppijem u 3. kolu BNP Paribas Opena, kojom mu je uzvratio za poraz na ovogodišnjem Australian Openu. Iznenađenje večeri priredila je braniteljica naslova Flavija Pennetta, koja je izbacila Mariju Šarapovu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roger Federer je u lovu na peti naslov u Indian Wellsu stigao do osmine finala uvjerljivom predstavom protiv Andreasa Seppija, ovogodišnjeg finalista Zagreb Indoorsa, koji ga je zaustavio u 3. kolu prvog Grand Slam turnira u 2015 Australian Opena.

"Lijepo je što sam dobio priliku za uzvrat tako brzo. To će mi pomoći da lakše zaboravim onaj poraz", priznao je Federer nakon pobjede u kojoj nije morao briljirati da bi osigurao prolaz u osminu finala.

"Obojica smo se mučili s uvjetima, loptama. Nije bilo lako igrati. To je jedan od onih mečeva nakon kojih si sretan da si prošao i da je dobro završilo", izjavio je Švicarac kojeg u osmini finala čeka Amerikanac Jack Sock.

Ni Rafael Nadal nije imao problema za prolaz u 4. kolo. Španjolac je sa 6-4, 6-2 svladao Amerikanca Donalda Younga.

"Istina je da sam radio pogreške, ali sam pronašao rješenja. Ovdje sam se uvijek dobro osjećao, odigrao puno dobrih mečeva. Imam samopouzdanja i vjerujem da mogu odigrati još dobrih mečeva", rekao je trostruki osvajač naslova u Indian Wellsu koji će u osmini finala igrati protiv Francuza Gillesa Simona.

Talijanska tenisačica Flavia Pennetta, braniteljica naslova u Indian Wellsu, sa 3-6, 6-3, 6-2 pobijedila je 2. nositeljicu Mariju Šarapovu, a proigrala je tek pošto se dobro isplakala u svlačionici.

Šarapova, bivša dvostruka pobjednica BNP Paribas Opena, trebala je 43 minute za osvajanje prvog seta protiv Pennette. Nakon toga je braniteljica naslova uplakanih očiju odjurila u svlačionicu, a kad se vratila preokrenula je dvoboj i izborila nastup u četvrtfinalu turnira u Indian Wellsu.

"Mi žene ponekad imamo takve trenutke. Morala sam otići, izvikati se, izbaciti sve iz sebe. Onda sam duboko udahnula i pustila da me prođe", otkrila je Pennetta nakon treće pobjede nad Šarapovom u pet međusobnih dvoboja.

Set zaostatka nadoknadila je i Serena Williams u pobjedi nad Sloane Stephens, prošlogodišnjoj četvrtfinalistici u Indian Wellsu. Nakon što je izgubila prvi set u tie-breaku, najbolja tenisačica svijeta je preuzela kontrolu i stigla do 14. uzastopne pobjede u ovoj sezoni.

U četvrtfinalu Serenu čeka još jedna tenisačica u sjajnoj formi koja je posljednji poraz doživjela na Australian Openu i od tad nanizala 15 pobjeda. Riječ je o Švicarki Timei Bacsinszky koja je izgubila prvi set dvoboja s Ukrajinkom Alinom Svitolinom, a onda joj do kraja meča prepustila samo dva gema.

ATP Indian Wells - 3. kolo:

Miloš Raonić (Kan/6) - Aleksandr Dolgopolov (Ukr) 7-6 (2), 6-4

Tommy Robredo (Špa/17) - Grigor Dimitrov (Bug/11) 6-4, 1-6, 7-5

Gilles Simon (Fra/13) - Michael Berrer (Njem) 6-2, 7-5

Rafael Nadal (Špa/3) - Donald Young (SAD) 6-4, 6-2

Lukaš Rosol (Češ/27) - Robin Haase (Niz) 6-4, 6-7 (4), 7-6 (3)

Tomaš Berdych (Češ/9) - Steve Johnson (SAD) 6-4, 6-2

Jack Sock (SAD) - Roberto Bautista Agut (Špa/15) 3-6, 6-3, 6-2

Roger Federer (Švi/2) - Andreas Seppi (Ita/30) 6-3, 6-4

WTA Indian Wells - 4. kolo:

Serena Williams (SAD/1) - Sloane Stephens (SAD) 6-7 (3), 6-2, 6-2

Timea Bacsinszky (Švi/27) - Jelina Svitolina (Ukr/23) 4-6, 6-1, 6-1

Simona Halep (Rum/3) - Karolina Pliškova (Češ/14) 6-4, 6-4

Carla Suarez-Navarro (Špa/12) - Heather Watson (VB) 7-6 (5), 3-6, 6-1

Lesia Curenko (Ukr) - Eugenie Bouchard (Kan/6) 6-7 (5), 7-5, 6-4

Jelena Janković (Srb/18) - Belinda Bencic (Švi/31) 6-3, 3-6, 6-3

Sabine Lisicki (Njem/24) - Caroline Garcia (Fra/25) 6-4, 6-4

Flavia Pennetta (Ita/15) - Maria Šarapova (Rus/2) 3-6, 6-3, 6-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider