Tenis
SPORTOVI
Tenis
Potpuno drugi format

Novi predsjednik ITF-a predložio velike promjene u Davis Cupu!

Novi predsjednik Međunarodne teniske federacije (ITF) Amerikanac David Haggerty predlaže promjenu formata natjecanja u Davis Cupu, koja bi dovela do toga da se igra Final Four na neutralnom terenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Davis Cup je veliki brand, a moj je želja dotjerati ga da bude još atraktivniji igračima i gledateljima. S nekim tenisačima sam već razgovarao i oni su pozitivno reagirali na moj prijedlog", kazao je Haggerty, koji smatra da bi novi format doveo do toga da bi najbolji igrači manje otkazivali nastupe u Davis Cupu.

U sadašnjem formatu Svjetske skupine Davis Cupa sudjeluje 16 repezentacija. Prvo kolo je početkom ožujka, četvrtfinale sredinom srpnja, polufinale sredinom rujna, a finale krajem studenoga. U novom sustavu pobjednici Davis Cupa bili bi slobodni u prvom kolu sljedeće godine, što znači da bi 14 repezentacija igralo prvo kolo, a nakon četvrtfinala uslijedio bi Final Four na neutralnom terenu, također u studenome.

Na Final Fouru, koji bi trajao tjedan dana, sudjelovale bi četiri reprezentacije. Tri dana predviđena su za polufinalne oglede, pa dan odmora, te tri dana za finalni susret.

Haggerty napominje da postoji mogućnost da se mečevi igraju na dva dobivena seta, a ne na tri, kao što je sada slučaj.

David Haggerty je bivši predsjednik Teniskog saveza SAD-a, a na čelo ITF-a došao je u rujnu prošle godine, naslijedivši Talijana Francesca Riccija Bittija, koji je vodio ITF od 1999. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider