Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sjajni David Ferrer

Tsonga razbio Federera, Ferrer bez milosti za Robreda

Poznat je prvi polufinalni par tenisača na ovogodišnjem Grand Slam turniru u Parizu. Za finale Roland Garrosa će međusobno igrati domaći adut Jo-Wilfried Tsonga i Španjolac David Ferrer...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtfinalu su obojica svoje suparnike dobili u tri seta. Tsonga je sa 7-5, 6-3, 6-3 lakoćom svladao Rogera Federera, dok u "španjolskom derbiju" Ferrer nije imao niti malo milosti prema Tommyju Robredu kojeg je svladao 6-2, 6-1, 6-1.

Federer je tako ostao bez polufinala, no kako je igrao u utorak ništa više nije niti zaslužio. Bio je bolji samo na početku ogleda, ali ispostavilo se da je u toj fazi ogleda Tsonga tek hvatao pravi ritam. Federer je imao break prednosti, te je kod 4-3 imao i dvije lopte za 5-3. No, tada je Tsonga vratio break minusa, a kod vodstva 6-5 Francuz je iskoristio četvrtu set-loptu.

U drugom je setu Tsonga odmah došao do prednosti, koju je zadržao do kraja, baš kao i u prvom gemu trećeg seta. Kod 1-0 za Tsongu je Federer kratko vratio zanimljivost u meču, oduzeo je servis suparniku za 1-1, ali bilo je to sve od njega.

Tsonga je razbijao Švicarca na njegov servis, pa je tako došao do čak 14 break-prilika (šest iskorištenih). Federer je napravio i 34 neforsirane pogreške.

Od Federera se još gore proveo Tommy Robredo koji je uhvatio samo četiri gema protiv Ferrera. Sjajni David Ferrer je kolo ranije prepustio Kevinu Andersonu samo pet gemova, a sada je dokazao kako se sjajno ugrijao za drugi tjedan Roland Garrosa. Robredu, pak, ostaje itekako velika utjeha u činjenici da je tri meča zaredom ove godine u Parizu dobio nakon što je gubio 2-0 u setovima.

U ogledu dvojice španjolskih 31-godišnjaka Ferrer je došao do 8-2 u međusobnim ogledima. U cijelom meču Robredo je imao tek jednu neiskorištenu break-priliku.

Podsjetimo da će u srijedu u preostala dva četvrtfinala igrati Novak Đoković - Tommy Haas, odnosno, Rafael Nadal - Stanislas Wawrinka. 

Kuznjecova stavila Serenu na muke, Errani u polufinalu

 

Američka tenisačica Serena Williams i Talijanka Sara Errani prve su polufinalistice zemljanog Grand Slam turnira u Roland Garrosu. Ujedno će igrati međusobno za jedno mjesto u pariškom finalu.

Izuzetno teško je najbolja svjetska tenisačica Williams pobijedila sjajnu Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu 6-1, 3-6, 6-3, dok je Errani bila bolja od Poljakinje Agnieszke Radwanske 6-4, 7-6(6).

Iskusna Kuznjecova uglavnom kroz godinu igra pomalo nonšalantno na brojnim turnirima, no kada dođe Grand Slam onda pokazuje kako je i dalje sjajna na terenu. Imala je Kuznjecova, može se reći, Serenu u šakama. Vodila je 2-0 u trećem setu i imala nekoliko break-priliika za 3-0. Bila je to prekretnica meča, jer se tada Serena spasila ponora od tri gema minusa, a vrlo brzo je vratila prednost na svoju stranu i s breakom viška dobila taj set 6-3 za ukupnu pobjedu.

U meču Errani i Radwanske se nisu igrala tri seta, ali je bilo itekako napeto. Bio je to posve izjednačen meč u kojem je Talijanka uzela čak šest puta servis suparnice, a Poljakinja jednom manje. No, Errani je sjajno koristila te šanse (šest od sedam), a Radwanska ipak slabije (pet od 11).

Bio je ovo već osmi međusobni ogled ove dvije tenisačice i tek druga pobjeda pete na svijetu, Sare Errani. U srijedu će druga dva četvrtfinalna meča odigrati Azarenka i Kirilenko, odnosno, Šarapova i Janković. (TS)

Roland Garros, muškarci, četvrtfinale:

Ferrer (4) - Robredo (32) 6-2, 6-1, 6-1

Tsonga (6) - Federer (2) 7-5, 6-3, 6-3

Roland Garros, žene, četvrtfinale:

S. Williams (1) - Kuznjecova 6-1, 3-6, 6-3

Errani (5) - A. Radwanska (4) 6-4, 7-6(6)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider