Tenis
SPORTOVI
Tenis
Vratila se iz ponora

Tomljanović u 'ludom' meču do osmine finala Miamija i rezultata karijere!

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović izborila je 4. kolo WTA Premier Mandatory turnira koji se ovoga tjedna igra u Miamiju. Naša je predstavnica svladala Njemicu Andreu Petkovic s 0-6, 6-4, 7-6(0)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tomljanović je do poboljšanja najboljeg rezultata karijere stigla nakon malo manje od dva i po sata igre. U jednom doista čudnom susretu Tomljanović se vadila iz ponora, igrala najbolji tenis karijere, ponovno padala u ponor, ali na kraju ipak pronašla put do pobjede!

U prvom setu za zaborav Tomljanović je osvojila dva (!?) poena na vlastitom početnom udarcu, dok je u prvom servis-gemu Njemice propustila čak pet break-lopti. Set je završio rezultatom 6-0, a naša tenisačica ni u prva dva servis-gema drugog seta nije pronalazila načina kako zadržati servis. Srećom, pronašla je put do breaka, pa je rezultat nakon četiri odigrana gema druge dionice bio poravnat.

Tek u šestom gemu na svom servisu Tomljanović zadržava svoj početni udarac i tek tu počinje prava borba.

U devetom gemu seta Tomljanović radi još jedan break, a potom zaključuje drugu dionicu vlastitim servisom za 1-1. U istom je ritmu Tomljanović nastavila igrati i u trećem setu, te je nakon malo manje od 20 minuta imala 3-0 i 0-40 na servisu Petkovic. No, 20 minuta kasnije Petkovic ima 4-3 i break-loptu za 5-3.

Tomljanović je to spasila, a potom su obje tenisačice držale svoj početni udarac do tie-breaka. Uz malo sreće i puno hrabrosti Tomljanović je bez izgubljenog poena okončala tie-break i upisala treću uzastopnu pobjedu na turniru u Miamiju, za koji je dobila pozivnicu!

Našu predstavnicu u 4. kolu očekuje bolja iz dvoboja Belgijanke Kirsten Flipkens i Čehinje Petre Kvitove. (TS)

WTA Miami, 3. kolo:

Tomljanović - Petkovic 0-6, 6-4, 7-6(0)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider