Tenis
SPORTOVI
Tenis
Velika razlika u klasi

Tomljanović na korak do glavnog turnira u Wimbledonu

Ajla Tomljanović, 20-godišnja hrvatska tenisačica, uspješno je obavila još jednu kvalifikacijsku prepreku u Wimbledonu. U 2. kolu je sa 6:2, 7:6(0) svladala Turkinju Caglu Buyukakcay.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to ogled dvije tenisačice koje se nalaze blizu jedna drugoj na WTA ljestvici (Tomljanović je 147. na svijetu, a turska tenisačica na 152. mjestu). No, razlika je u ovom ogledu bila evidentna.

Nakon što je Buyukakcay osvojila dugački prvi gem, Tomljanović je uzvatila s pet gemova u nizu, što joj je donijelo lagano osvajanje prvog seta. U drugoj je dionici trajala daleko ravnopravnija borba, kao i što su obje tenisačice daleko čvršće držale svoj početni udarac.

Odluka je tako pala u tie-breaku, no prave neizvjesnosti u njemu nije bilo jer je Tomljanović uzela sedam poena zaredom.

Kao posljednja prepreka do glavnog turnira Ajli Tomljanović će stajati Amerikanka Irina Falconi, 159. tenisačica na svijetu.

 

Wimbledon, 2. kolo kvalifikacija:

Tomljanović - Buyukakcay 6:2, 7:6(0)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider