Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Tenis
Pala na prvoj prepreci

Tomljanović izgubila maraton protiv Jovanovski

Nakon Donne Vekić prvo kolo Wimbledona nije uspjela proći još jedna hrvatska tenisačica. Ajla Tomljanović je izgubila maraton na premijeri, Srpkinja Bojana Jovanovski je slavila 3-6, 6-1, 9-7...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tomljanović je sjajno odradila tri kvalifikacijska kola u Wimbledonu, ali je pala na prvoj prepreci u glavnom turniru. Tomljanović (20) je odlično otvorila meč, te je sa 6-3 dobila prvi set protiv godinu dana starije Jovanovski. No, 39. tenisačica svijeta je uzvratila u drugom, dobila je lako sa 6-1 i potom se krenulo u odlučujući treći set u kojem se i razvila najravnopravnija borba.

U njemu je Jovanovski došla prva do breaka, ali je Tomljanović odmah vratila izgubljeno. Svaka je tenisačica dugo vremena čvrsto držala svoj servis, ali su kod 6-6 krenuli prvi veći problemi za Tomljanović. No, uspjela je tada Hrvatica spasiti 0-40 i povesti 7-6. No, kod 7-7 nije Tomljanović mogla napraviti isto. Opet se suočila sa 0-40, ali je tada spasila samo dvije break-lopte.

Jovanovski je potom lako odservirala za pobjedu nakon dva sata i četiri minute igre.

Tomljanović je imala više break-lopti (14-13), ali i slabiju realizaciju (2-4). Osvojila je Jovanovski ukupno 14 poena više (115-101), te je imala dvanaest izravnih poena više (47-35). (TS)

Wimbledon, tenisačice, 1. kolo:

Jovanovski - Tomljanović 3-6, 6-1, 9-7

Četkovska - Vekić 6-3, 6-1

Lučić-Baroni - Arvidsson 6-1, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider