Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ispala dva Rusa

To je bilo zagrijavanje: Đoković pomeo Montanesa

Utorak u Monte Carlu donio je nastupe nekolicine kandidata za osvajanje ovog velikog turnira, a prvi među njima, Novak Đoković, posao je odradio za samo 45 minuta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Đoković je tako odradio tek zagrijavanje protiv španjolskog zemljaša Alberta Montanesa. Iskusni Španjolac nije mogao parirati Đokoviću i ekspresno je eliminiran iz turnira bez obzira što je ovo podloga na kojoj je imao najviše uspjeha i na kojoj je najopasniji. Montanes je u cijelom drugom setu uhvatio ukupno samo pet poena i tako je nakon brzih 6:1, 6:0 ostao na samo jednom osvojenom setu protiv Đokovića i to onom upravo iz Monte Carla 2009. godine.

Šesti nositelj Monte Carla David Ferrer napokon je dočekao zemljanu sezonu. Španjolac uživa na ovoj podlozi, a kvalitetu je pokazao i protiv Jeremyja Chardyja svladavši ga bez ikakvih problema uz samo tri izgubljena gema. Sva tri je izgubio u prvom setu nakon čega je odjurio do pobjede za samo 65 minuta.

Tri seta za pobjedu trebao je Jo-Wilfried Tsonga protiv Philipp Kohlschreibera. Tsonga je prvi i treći set dobio s po 6:4, a drugi je izgubio uz samo jedan osvojeni gem. Međutim u tom setu je osjećao zdravstvene probleme i nakon liječničke intervencije na kraju seta, proigrao je i uspio riješiti meč u svoju korist.

Dmitrij Tursunov nije uspio nakon osam godina napokon svladati Tomaša Berdycha. Upisao je poraz u tijesnom dvoboju u kojem je ispustio prednost od breaka u oba seta. Čeh je bio znatno opasniji na reternu, upisao je čak 21 poen više protiv servisa nego Tursunov i na kraju je prošao u treće kolo.

Još jedan Rus koji je napustio turnir je 13. nositelj Mihail Južnji koji je poražen u dva seta od Andreasa Seppija, a do pobjeda su stigli Grigor Dimitrov, Nicolas Almagro. Skroman nastup upisao je Jerzy Janowicz koji je glatko poražen od Michaela Llodre.

ATP Monte Carlo, prvo kolo:

Tejmuraz Gabašvili (Rusija, Q) – Gilles Simon (Francuska) 4:6, 6:4, 6:4

Andreas Seppi (Italija) – Mihail Južnji (Rusija, 13) 6:3, 7:6 (4)

Grigor Dimitrov (Bugarska, 12) – Marcel Granollers (Španjolska) 6:2, 4:6, 6:2

Nicolas Almagro (Španjolska, 15) – Paul-Henri Mathieu (Francuska, Q) 6:3, 6:2

Julien Benneteau (Francuska) – Jürgen Melzer (Austrija) 6:4, 3:6, 6:4

Yen-Hsun Lu (Kineski Tajpeh) – Federico Delbonis (Argentina) 7:6 (5), 6:1

Michael Llodra (Francuska, Q) – Jerzy Janowicz (Poljska, 16) 6:4, 6:2

Guillermo Garcia-Lopez (Španjolska) – Benjamin Balleret (Monako, WC) 7:5, 6:2

Gael Monfils (Francuska) – Kevin Anderson (Južna Afrika, 14) 6:4, 7:6 (4)

ATP Monte Carlo, drugo kolo:

David Ferrer (Španjolska, 6) – Jeremy Chardy (Francuska) 6:3, 6:0

Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 9) – Philipp Kohlschreiber (Njemačka) 6:4, 1:6, 6:4

Tomaš Berdych (Češka, 5) – Dmitrij Tursunov (Rusija) 7:5, 6:4

Novak Đoković (Srbija, 2) – Albert Montanes (Španjolska, Q) 6:1, 6:0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider