Tenis
SPORTOVI
Tenis
završen ekipni dio

Titule svjetskih prvaka u Umagu osvojile ekipe Njemačke, SAD-a, Francuske, Austrije i Španjolske

Dodijeljene su medalje pobjednicima ekipnog dijela natjecanja teniskih veterana u Umagu.

Prvi, ekipni dio 2015 Super-Seniors World Team & Individual Championshipa, velikog svjetskog natjecanja teniskih veterana koje se od 20. rujna do 4. listopada održava u Umagu, završen je finalnim mečevima na kojima su pobjede odnijele ekipe Njemačke, SAD-a, Francuske, Austrije i Španjolske. U subotu je na ATP stadionu u Umagu održana svečana dodjela nagrada na kojoj su svim pobjednicima ekipnog dijela natjecanja uručeni prelazni pehari i medalje.

Najbolje tenisačice i tenisači iz cijelog svijeta natjecali su se u četiri dobne podskupine (65+ do 85+) podijeljene u 121 reprezentaciju iz cijelog svijeta (oko 500 igrača iz 30 zemalja), a u šest dana ekipnog natjecanja svoje su teniske vještine pokazali pred brojnom publikom na raznim atraktivnim lokacijama u Umagu.

Tenisači, tj. tenisačice iz SAD-a zauzele su prvo mjesto u čak tri kategorije, W65, W75 te W80. Njemačka je odnijela pobjedu u dvije kategorije na prvenstvu, M75 te M80, a Španjolska u najmlađoj muškoj kategoriji, W65. U kategoriji W70 slavile su tenisačice Francuske, dok su u toj dobnoj skupini u muškoj konkurenciji prvo mjesto odnijeli Austrijanci.

Hrvatsku su na ekipnom Svjetskom prvenstvu zastupale četiri muške ekipe u četiri kategorije. Predvodili su ih kapetani, proslavljeni igrači Nikica Nadali i Kamilo Keretić, no na prvenstvu se nisu uspjeli izboriti za neku od pobjedničkih pozicija.

Već dan nakon svečane dodjele nagrada pobjednicima ekipnog dijela SP-a, uslijedilo je otvaranje 2015. Super-Seniors World Individual Championships, natjecanja koje se odvija pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Velika ceremonija otvaranja održala se 27. rujna na ATP stadionu u Umagu. Tako nas u Umagu očekuje još pet dana natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji kao i dodjela nagrada u individualnom natjecanju u subotu 3. i nedjelju, 4. listopada.

Ekipno i pojedinačno svjetsko prvenstvo superseniora igra se na ukupno 61 teniskom terenu u centru Stella Maris, u Umag Tennis Academy Katoro te u turističkom naselju Polynesia.

Sve aktualnosti pratite na službenoj Facebook stranici turnira, a prijenos mečeva uživo na www.htsv.hr/live-stream.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider