Tenis
SPORTOVI
Tenis
Šesto finale

Ti su mečevi nešto posebno: Veliko rivalstvo!

Svaki je svojim putem došao do finala US Opena, no dvojica najboljih svjetskih tenisača, Novak Đoković i Rafael Nadal, još će jednom igrati u završnom meču jednog od četiri Grand Slam turnira...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ponedjeljak će se odlučiti o tome tko je novi kralj New Yorka (prošle je godine trijumfirao Andy Murray), a bit će to šesti finale na Grand Slam turnirima te dvojice tenisača. Trenutačno je u prednosti Đoković (3-2).

No, globalno gledano Nadal ima bolji omjer u međusobnim mečevima u karijeri. Igrali su dosad čak 36 puta, a španjolski tenisač ima 21-15.

"Ako me pitate jesam li sretan što imam Đokovića za suparnika u finalu, bit ću iskren i reći da nisam. Lakše bi došao do naslova i pobjede da je bilo tko drugi na suprotnoj strani. Naši su mečevi stvarno posebni. Tjeraju nas do krajnjih granica. Tako je uvijek bilo u posljednje vrijeme i meni je drago što sam dio takvih povijesnih mečeva. Čak i onda kada izgubim, poput Australian Opena prošle godine", rekao je Nadal.

Inače, gledamo li sama finala Grand Slam turnira onda ovaj rivalitet nije najveći. Nadal je također dio nekadašnjeg velikog suparništva s Rogerom Federerom s kojim je igrao osam puta u finalima Grand Slam turnira.

"Očekujem da će Nadal biti itekako agresivan u ponedjeljak u finalu. Inače, kada smo igrali nedavno u Montrealu iznenadio me s kvalitetom reterna. Odradio ga je sjajno, agresivan je bio u svakom trenutku", rekao je Đoković najavljujući finale.

Inače, Nadal ove godine ima savršeni omjer na američkom betonu tijekom ljeta. Trenutačno je na omjeru 16-0, osvojio je turnire u Montrealu i Cincinnatiju, te je u New Yorku dobio svih šest mečeva. U Montrealu je pobijedio Đokovića u tri seta (tie-break trećega). U pitanju je bio polufinalni ogled.

"Moram biti agresivan i to je jedini recept. Znam da ćemo igrati mnogo dugih poena, mnogo dugih gemova. Uvijek je sve isto. Spreman sam na to", rekao je Nadal.

Inače, teškom pobjedom u pet setova protiv Stanislasa Wawrinke u polufinalu Đoković je osigurao prvo mjesto na ATP ljestvici i idućeg tjedna. No, Nadal do kraja godine ne brani niti jedan bod te mu sve jače prijeti, pa je upitno, bez obzira na ishod ovog finala, kako će godina završiti u tom pogledu.

Kada je u pitanju US Open Nadal ima jedan trofej u New Yorku. Osvojio je ovaj Grand Slam 2010. godine kada je u finalu pobijedio baš Đokovića. Srpski je tenisač, pak, na ovom Grand Slamu slavio također jednom - 2011. godine, a do slavlja je došao, dakako, preko Nadala. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider