Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prošao i Murray

Teška Nadalova pobjeda protiv Nishikorija

Poslije velike borbe u svakom od tri seta prvi tenisač svijeta Rafael Nadal je sa 7-6(3), 7-5, 7-6(3) pobijedio najboljeg japanskog tenisača Keija Nishikorija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U pitanju je bio ogled osmine finala Australian Opena, te će za polufinale Rafael Nadal igrati protiv Grigora Dimitrova koji je sa 6-3, 3-6, 6-2, 6-4 bio bolji od dosadašnje senzacije turnira, Španjolca Roberta Bautiste Aguta.

Nishikori je imao više break-lopti u meču (10-8), Nadal je pak osvojio vrlo slabih 39 posto poena poslije drugog servisa, ali sve to Japancu nije bilo dovoljno niti za osvajanje seta. Svaki put kada se lomila neka od dionica Nadal je bio bolji ili bi, pak, Nishikori poklanjao suparnika.

Nadal je tijekom meča imao problema i sa žuljevima na dlanovima, a ujedno se vrlo često raspravljao sa sucem pokazujući znakove nervoze.

Ipak, nekako je ugledao četvrtfinale Australian Opena gdje će igrati protiv Grigora Dimitrova. Bugarin je u četiri seta pobijedio Bautistu Aguta prvenstveno dominirajući servisom (jedanaest aseva i čak 85 posto osvojenih poena poslije prvog servisa, 57 od 67).

Andy Murray je sa 6-1, 6-2, 6-7(6), 6-2 pobijedio sretnog gubitnika Stephanea Roberta, makar je sve trebalo biti gotovo u tri seta. No, kod 5-4 u trećem setu, kada je Murray servirao za meč, Francuz je došao do jedinog breaka u meču, a kasnije je dobio i tie-break. U završnici tog seta je Robert spasio četiri meč-lopte, ali je ipak posustao u nastavku meča.

U četvrtfinalu će Murray igrati protiv pobjednika ogleda Federer - Tsonga.(TS)

Australian Open, osmina finala tenisača:

Nadal (1) - Nishikori (16) 7-6(3), 7-5, 7-6(3)

Murray (4) - Robert 6-1, 6-2, 6-7(6), 6-2

Dimitrov (22) - Bautista Agut 6-3, 3-6, 6-2, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider