Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ivanišević Srbin?

Teniski savez Srbije ispričao se Hrvatima zbog jedinog, ali velikog propusta

Jedna brošura na Davis Cup susretu u Kraljevu možda je jedina crna točka ovog skoro pa prijateljskog susreta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Komplimenti između srpskih i hrvatskih teniskih delegacija sijevali su tijekom teniskom vikenda u Kraljevu na sve strane. No, jedna je brošura bila trn u oku Hrvatima. Razlog je više nego opravdan.
Naime, susjedi su u službenom biltenu pod nazivom "Srbija u Davis kupu" sebi prisvojili neke naše tenisače.

Svojima su proglasili Gorana Ivaniševića, Željka Franulovića, Josipa Paladu i Franju Punčeca. No, priopćenjem su se oglasili iz Teniskog saveza Srbije (TSS) i ispričali se zbog svega.

"Poštovani, povodom Vašeg dopisa s kojim konkretno ukazujete na grešku koja se potkrala u službenom biltenu Davis Cup susreta Srbija - Hrvatska ovim potvrđujemo da ste potpuno u pravu.

Naime, tehničkom greškom prilikom računalnog prelamanja stranice broj 18 koja sadrži popis reprezentativaca Davisova kupa od davne 1927. godine izostala je zastava FNRJ za razdoblje do 1963., zatim zastava SFRJ za razdoblje do 1991. godine. Po oznaci "YUG" iza imena igrača vidi se da nije bilo nikakve loše namjere da se svojataju ili prisvajaju igrači poput Palade, Franulovića, Ivaniševića...

U kapitalnoj monografiji TSS-a na gotovo 900 stranica, koja se bavi poviješću tenisa na prostorima od Kraljevine Jugoslavije pa sve do današnjih dana, sasvim je jasno definirana podjela i mi smo također ponosni, kao i Vi, na sve uspjehe Vaših igrača koji su igrali u vrijeme zajedničke države. Još se jednom ispričavamo zbog učinjenog tehničkog propusta, kao i svakom onom Vašem igraču ako smo mu ovom greškom učinili da se na bilo koji način uznemiri", stoji u priopćenju koje je potpisao menadžer TSS-a Čedomir Šoškić.
 

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati