Tenis
SPORTOVI
Tenis
Izbjeći Ruse i Brazilce

Tenisači nositelji u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa

Hrvatski tenisači bit će među nositeljima u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa na izvlačenju koje će se održati u utorak, 21. srpnja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Popis nositelja napravljen je na temelju nove rang liste reprezentacija i na toj listi Hrvatska se nalazi među osam postavljenih reprezentacija.

Osam najuspješnijih sastava po bodovima u kvalifikacijama su Češka, Švicarska, Italija, SAD, Japan, Njemačka, Hrvatska i Slovačka. Tako su potencijalni suparnici Hrvatskoj Brazil, Kolumbija, Indija, Uzbekistan, Rusija, Nizozemska, Poljska i Dominikanska Republika.

Protiv Indije, Nizozemske i Poljske Hrvatska bi bila domaćin, protiv Brazila i Rusije gost, a o domaćinstvu bi odlučivalo dodatno izvlačenje ako bi suparnici bili Kolumbija, Uzbekistan ili Dominikanska Republika.

Najbolje bi bilo izbjeći daleko putovanje u Rusiju i Brazil, dvije reprezentacije koje su vrlo neugodne na svojem terenu. Rusi su, podsjetimo, eliminirali Španjolsku minulog vikenda. Idealno bi bilo izvući Indiju i taj susret odraditi u Zagrebu ili Splitu na brzoj dvoranskoj podlozi. 

Kvalifikacije za Svjetsku skupinu su na rasporedu od 18. do 20. rujna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider