Tenis
SPORTOVI
Tenis
Legionarska bolest više ne prijeti?

Tenisači igraju Davis Cup u 'zaraženoj' dvorani

Održavanje teniskog Davis Cup susreta između reprezentacija Hrvatske i Čilea od 6. do 8. ožujka u Poreču nije upitno, pripreme su u punom jeku i sve ide prema planiranim rokovima. Barem tako kaže porečki gradonačelnik…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Preliminarni rezultati epidemioloških istraživanja uzroka zaraze od legionarske bolesti za vrijeme Svjetskog rukometnog prvenstva u Poreču pokazali su kako je to najvjerojatnije bilo u sportskoj dvorani Žatika, a ne u hotelima u kojima su gosti boravili.

No nema razloga za zabrinutost, priopćeno je iz ureda porečkog gradonačelnika Edija Štifanića. U priopćenju za javnost navodi se kako je voditeljica Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prof. Ira Gjenero Margan u stalnom kontaktu s porečkim gradonačelnikom, te kako će se u dvorani nastaviti poduzimati sve epidemiološke mjere dok god se ne izuzme svaka mogućnost eventualne nove pojave infekcije. 

Davis Cup susret nije upitan

Kako se doznaje, da održavanje susreta Davis cupa u sportskoj dvorani Žatika nije upitno potvrdila je danas i izvršna direktorica Hrvatskog teniskog saveza Marina Mihelić koja je prisustvovala redovnoj koordinaciji vezanoj za organizaciju ovog susreta.

'Nakon razgovora s prof. Irom Gjenero Margan, izvršna direktorica HRS-a kazala je da je zbog brzine gradnje svih novih dvorana nisu stigla izvršiti epidemiološka testiranja te da će nakon svih poduzetih mjera porečka dvorana biti u najkraćem roku sigurna od pojave takvih infekcija', stoji u priopćenju za javnost Grada Poreča koji nakon organizacije porečkog dijela Svjetskog rukometnog prvenstva intenzivno se priprema za novi sportski spektakl u dvorani Žatika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider