Tenis
SPORTOVI
Tenis
Izašao iz Federerove sjene

'Wawrinka - trijumf rada, hrabrosti i poniznosti'

Švicarski tisak u ponedjeljak je dostojno proslavio pobjedu Stanislasa Wawrinke na Australian Openu, kojom je 28-godišnji tenisač napokon izašao iz sjene puno slavnijeg i trofejnijeg sunarodnjaka Rogera Federera…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Div'', stoji u naslovu Le Matina, koji je objavio prilog od 14 stranica posvećen Wawrinkinom trijumfu u Melbourne Parku, uključujući i potpisani poster novog švicarskog junaka.

''Svatko tko bi prije 13 mjeseci rekao da će Wawrinka uskoro osvojiti Grand Slam naslov, vjerojatno bi bio kvalificiran kao lud'', piše Neue Zürcher Zeitung, te dodaje:

''Ako je Wawrinka donedavno živio u sjeni sedamnaesterostrukog Grand Slam pobjednika Rogera Federera, sada je njegova tržišna vrijednost sigurno eksplodirala. Wawrinka predstavlja vrijednosti kao što su pouzdanost, rad i skromnost.''

''Trijumf rada, hrabrosti i poniznosti'', dodaje Tages Anzeiger, druga glavna švicarska novina na njemačkom jeziku, o igraču koji je ironično sam sebe nazvao ''onim švicarskim igračem koji gubi''.

Wawrinku švicarski tisak hvali i zbog odanosti, podsjećajući da bez obzira na trijumf u Melbourneu planira već ovoga tjedna igrati za švicarsku Davis Cup reprezentaciju protiv Srbije u Novom Sadu, dok je Federer uvijek nerado nastupao u prvim kolima.

Le Matin je pozvao Federera da slijedi Wawrinkin primjer:

''Ovo je sada ili nikada za njega da se predomisli. Maestro Roger više nema nikakav izgovor. Sada je lošije rangiran igrač od Wawrinke i njegovi problemi više nisu važniji ili legitimniji od Wawrinkinih'', stoji u tekstu. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider