Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bolji od SAD-a

Španjolska prvi finalist Hopman Cupa

Mješovita teniska reprezentacija Španjolske prvi je finalist tradicionalnog turnira Hopman Cupa, koji se igra ovoga tjedna u australskom Perthu. Španjolska je prolaz u finale zavrijedila odustajanjem Amerikanca Johna Isnera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska i Sjedinjene Američke Države ušle su u posljednji ogled skupine (3. kolo) sa stopostotnim učinkom, što je značilo da će pobjednik istoga osigurati finale i susret protiv najbolje reprezentacije skupine A. I dok se očekivao neizvjestan meč, Isner je sve nepoznanice odlučio riješiti rano ujutro kada je obznanio da se povlači iz natjecanja zbog bolova u koljenu.

To je istovremeno značilo da SAD nema igrača za pojedinačnu i konkurenciju mješovitih parova, odnosno pobjedu Španjolske. No, da jutarnji program ne bi prošao bez uzbuđenja potrudio se organizator, te je u najkraćem mogućem roku angažirao Thanasija Kokkinakisa, 16-godišnjeg Australca, jednog od najvećih talenata današnjice.

Australac je najprije tijesno poražen od Fernanda Verdasca sa 7:6(4), 6:3, a potom se sa starijom sestrom Williams (Venus), koju je upoznao 20 sekundi prije izlaska na teren, jako dobro zabavio u meču mješovitih parova.

Izgubili su od Verdasca i Medine Garrigues rezultatom 6:1, 6:3 u posljednjem susretu ovih dviju reprezentacija. Spomenimo i da je Venus u drugom meču jutarnjeg programa lakoćom slavila protiv spomenute Španjolke sa 6:3, 6:4.

Španjolska će tako u finalu igrati protiv pobjednika skupine A, odnosno vrlo vjerojatno Srbije, koja u posljednjem susretu svoje grupe treba nadigrati Njemačku, reprezentaciju koja je dosada upisala dva poraza na Hopman Cupu. Moguće je da Srbija prođe u finale i porazom, ali najsigurnija je opcija za Novaka Đokovića i Anu Ivanović jednostavno pobijediti.

Recimo i da u večernjem programu (po australskom vremenu) u skupini A svoj posljednji meč grupne faze natjecanja igraju domaćin Australija i Italija.

 

Hopman Cup, skupina B, 3. kolo:

Španjolska - SAD 2:1

Verdasco - Kokkinakis 7:6(4), 6:3

V Williams - Medina Garrigues 6:3, 6:4

Verdasco/Medina Garrigues - Kokkinakis/Williams 6:1, 6:3
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider