Tenis
SPORTOVI
Tenis
Teniski Bob Marley

Šok u Wimbledonu: 'Prokletstvo' Nadala s igračima izvan Top 100 se nastavlja

Rafael Nadal nije više u glavnom turniru Wimbledona! Za najveći šok četvrtog dana trećeg Grand Slam turnira sezone pobrinuo se Nijemac Dustin Brown...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atipični tenisač Brown, koji je na ATP Touru najzapaženiji po svojim dredovima (dreadlocks), još je jednom šokirao Nadala na travi. Nakon što ga je lani isprašio u Halleu sa 6:4, 6:1, Brown je ovoga puta to napravio u 2. kolu Wimbledona na centralnom terenu.

"Nikada nisam igrao na centralnom terenu. Mislio sam da ću izluditi", rekao je Brown nakon pobjede.

"Imao sam sreće da sam dva puta igrao s njim na svojoj omiljenoj podlozi. Ne bih volio igrati s njim ni na jednoj drugoj podlozi", zaključio je Nijemac.

Brown je izluđivao Nadala s neočekivanim skraćenim loptama, neočekivanim izlascima na mrežu, te nevjerojatnim osjećajem za volej. Osim toga Nijemac ima 'top' u ruci, zbog čega je Nadal stigao do svega pet break-prilika od kojih je iskoristio tri.

Brown je ispalio 58 winnera, te u četiri od 11 navrata oduzimao početni udarac dvostrukom pobjedniku Wimbledona.

Nevjerojatno zvuči podatak da je Nadal posljednja četiri poraza u Wimbledonu upisao protiv igrača izvan Topa 100! Podsjetimo, 2012. godine je ispao od 100. igrača svijeta Lukaša Rosola, 2013. godine od Stevea Darcisa (135.), godinu nakon toga od Nicka Kyrgiosa, 144. igrača svijeta, te ove godine od 102. reketa današnjice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider