Tenis
SPORTOVI
Tenis
kakav meč

Šok u Melbourneu: Đoković ispao nakon tri uzastopna naslova!

Švicarski tenisač Stanislas Wawrinka plasirao se u polufinale Australian Opena nakon što je u epskom meču izbacio branitelja naslova Novaka Đokovića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Stan the Man" je nakon točno četiri sata igre slavio protiv Novaka Đokovića s 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7. Nakon dva uzastopna poraza u pet setova, prošle godine na Australian Openu i US Openu, Stanislas Wawrinka je konačno uspio razbiti "kletvu" i pobijediti Đokovića. Niz pobjeda Đokovića je trajao čak 14 mečeva zaredom...

Nije izgledalo kao da će se to dogoditi ovog utorka, pogotovo nakon prvog seta u kojem je Đoković razbio Švicarca sa 6-2. U drugom se Wawrinka dobro držao do 3-3, a potom konačno breaknuo Đokovića po prvi put u meču. Nakon toga je držao svoj servis do kraja seta i izjednačio rezultat na 1-1.

Đoković je u trećem setu odigrao nešto slabije, što je Wawrinka znao iskoristiti, te je nakon pet gemova igre imao dvostruki break prednosti (4-1), koji je rutinski zadržao do kraja. U četvrtom je setu Wawrinka odoljevao naletima Đokovića do osmog gema, no potom je puknuo, a Đoković potom odservirao za odlazak u peti set.

Obojica su rano izmjenili breakove u petom, a nakon toga su čvrsto držali svoje servise do 16. gema, kada je na red došao Đoković da servira za ostanak u meču. Srbijanski tenisač je napravio četiri neprisiljene pogreške, a meč je zaključio promašenim volejem sa sredine terena.

U konačnici je Đoković osvojio više poena od Švicarca (161-153), ali ih je Wawrinka bolje rasporedio. Wawrinka će u polufinalu igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha, koji je ranije slavio protiv Davida Ferrera s 3-1 u setovima.

Spomenimo i da je to drugi uzastopni polufinale za Wawrinku na Grand Slam turnirima, te najveća pobjeda na turnirima te kategorije.

Drugi polufinalni par saznat ćemo u srijedu ujutro, nakon što svoje mečeve odigraju Roger Federer i Andy Murray, odnosno Grigor Dimitrov i Rafael Nadal.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider