Tenis
SPORTOVI
Tenis
Veliko iznenađenje

VIDEO Šok u Melbourneu: Federer ovako rano nije ispao 14 godina!

Roger Federer izgubio je u 3. kolu Australian Opena Talijana Seppija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovogodišnji Australian Open svoju je najveću senzaciju doživio već u 3. kolu. Roger Federer je izgubio od Talijana Andreasa Seppija sa 6-4, 7-6, 4-6, 7-6 na zaprepaštenje većine teniskih fanova diljem svijeta.

Posljednji put veličanstveni je Švicarac ispao u 3. kolu Australian Opena 2001. godine!

Andreas Seppi je u deset prijašnjih mečeva protiv Rogera Federera uspio osvojiti samo jedan set i u karijeri je na Grand Slam turnirima svega triput bio u osmini finala, nikada u četvrtfinalu. Protiv sebe je imao igrača koji je 11 godina zaredom stigao najmanje do polufinala u Melbourne Parku. Unatoč statistici koja je govorila suprotno, nakon dva sata i 57 minuta igre u Rod Laver Areni s rukama u zraku stajao je 30-godišnji Talijan.

"Samo sam želio uživati u igranju na središnjem terenu, gdje nemam baš često priliku igrati. Samo sam želio odigrati najbolje što mogu i to sam učinio zato što sam igrao protiv Rogera", rekao je Seppi neposredno po završetku dvoboja u kojem je ostvario najveću pobjedu u karijeri.

Talijan, kojeg će za nešto više od tjedan dana i hrvatski ljubitelji tenisa moći uživo gledati na 10. izdanju PBZ Zagreb Indoorsa, iskoristio je tri od pet prilika za break, a do pobjede su ga odvela dva osvojena tie-breaka u kojima je hvatao zaostatak. Federer je u tie-breaku drugog seta vodio 4-1 prije nego što je Seppi osvojio šest od sljedećih sedam poena. U tie-breaku četvrtog seta Federer je poveo 3-1 te imao 5-4 uz dva servisa, ali je oba poena izgubio.

Na meč-loptu Švicarac je napao Seppija koji je odgovorio neobranjivim pasingom, forhend paralelom iz trka, koju je Federer mogao samo nemoćno ispratiti pogledom.

"Danas sam osvajao pogrešne poene. Znao sam koliko je važan tie-break drugog seta. Pokušao sam se vratiti, ali danas nije bio moj dan", prokomentirao je Federer svoj najraniji poraz na Australian Openu od 2001. godine, kad je također izgubio u 3. kolu od Francuza Arnauda Clementa.

To bi mogao biti dobar znak za Seppija, jer je Clement te godine stigao do svog jedinog finala na Grand Slam turnirima, gdje ga je pobijedio Amerikanac Andre Agassi. Seppijev sljedeći suparnik bit će bolji iz dvoboja Tunižanina Maleka Jazirija i 19-godišnjeg Nicka Kyrgiosa, nove velike nade australskog tenisa.

AUSTRALIAN OPEN, tenisači - 3. kolo:

Tomaš Berdych (ČEŠ/7) - Viktor Troicki (SRB) 6-4, 6-3, 6-4

Andy Murray (VB/6) - Joao Sousa (POR) 6-1, 6-1, 7-5

Grigor Dimitrov (BUG/10) - Marcos Baghdatis (CIP) 4-6, 6-3, 3-6, 6-3, 6-3

Andreas Seppi (ITA) - Roger Federer (Švi/2) 6-4, 7-6 (5), 4-6, 7-6 (5)

AUSTRALIAN OPEN, tenisačice - 3. kolo:

Julia Goerges (NJEM) - Lucie Hradecka (ČEŠ) 7-6 (6), 7-5

Jekaterina Makarova (RUS/10) - Karolina Pliškova (ČEŠ/22) 6-4, 6-4

Yanina Wickmayer (BEL) - Sara Errani (ITA/14) 4-6, 6-4, 6-3

Simona Halep (RUM/3) - Bethanie Mattek-Sands (SAD) 6-4, 7-5

Eugenie Bouchard (KAN/7) - Caroline Garcia (FRA) 7-5, 6-0

Irina Begu (RUM) - Carina Witthoeft (NJEM) 6-4, 6-4

Peng Shuai (KINA/21) - Jaroslava Švedova (KAZ) 7-6 (7), 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider