Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bolji od Querreya

Sock u Houstonu osvojio prvi turnir karijere

Američki 22-godišnji tenisač Jack Sock pobijedio je pet godina starijeg sunarodnjaka Sam Querreyja sa 7-6 (9), 7-6 (2) u finalu ATP turnira u Houstonu i osvojio svoj prvi naslov u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom američkom finalu na ATP Touru od turnira u Atlanti 2011., a prvog na zemljanoj podlozi od Beograda 2010., gdje je Querrey svladao Johna Isnera, aktualni wimbledonski pobjednik u paru svladao je iskusnijeg suparnika, kojemu je ovo bilo 13. finale u karijeri i drugo koje je izgubio u Houstonu. Prije pet godina Querreyja je u finalu nadigrao Argentinac Juan Ignacio Chela.

Jack Sock je do trijumfa u svom premijernom finalu stigao nadoknadivši zaostatak 2-5 i spasivši tri set-lopte u prvom tie-breaku, a morao je stizati i break zaostatka s početka drugog seta.

Sock je postao šesti domaći tenisač koji je slavio na jedinom američkom ATP turniru sa zemljanom podlogom, koji se u Houstonu igra od 2001. godine. Prije njega na listu pobjednika upisali su se Andy Roddick triput, a po jednom Andre Agassi, Mardy Fish, Ryan Sweeting i John Isner. Sock je zaradio ček na 88.800 dolara i 250 bodova koji su ga katapultirali do 36. mjesta pojedinačne ATP ljestvice, što mu je najbolji plasman u karijeri.

ATP Houston - finale:

Jack Sock (SAD) - Sam Querrey (SAD/8) 7-6 (9), 7-6 (2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider