Tenis
SPORTOVI
Tenis
Veliki šok

Smrt 30-godišnje Britanke pogodila teniski svijet: 'Srca su nam slomljena'

U nedjelju navečer život s opakom bolešću izgubila je Elena Baltacha, jedno vrijeme najbolja britanska tenisačica.

Teniski svijet oprašta se sa Elenom Baltacha, koja je umrla od tumora na jetri s 30 godina. Omiljena britanska tenisačica izgubila je bitku s tumorom koji je brzo ugasio mladi život. Baltacha je bolovala od kronične bolesti jetre preko 10 godina, no nekako je uspjela velikim zalaganjem ostvariti i tenisku karijeru.

Umirovila se prošle jeseni, a prije nešto više od mjesec dana liječnici su joj na pregledu otkrili tumor na bolesnom organu. Nažalost, tumor je bio opak.

''Naša su srca slomljena više nego što riječi mogu opisati. Izgubili smo predivnu, odlučnu i talentiranu Bally. Bila je nevjerojatna osoba koja je dirnula mnoge ljude svojim nesalomljivim duhom, toplotom i ljubaznošću'', izjavio je njen muž i bivši trener Nino Severino koji se s Elenom oženio prije šest mjeseci.

Elena Baltacha je neko vrijeme slovila kao najbolja britanska tenisačica. Tijekom karijere je osvojila 11 ITF turnira, a najbolji renking karijere joj je 49. mjesto WTA ljestvice iz rujna 2010. godine.

Njen otac Sergej Baltacha bivši je nogometni reprezentativac SSSR-a koji je postao prvi nogometaš iz te zemlje koji je prešao u jedan engleski klub. Bilo je to 1988. godine u Ipswich Townu.

Putem društvenih mreža sućut su povodom Baltachine smrti izrazile mnoge bivše i aktualne teniske zvijezde poput Billie Jean King, Chris Evert, Lindsay Davenport, Dinare Safine, Ane Ivanović i Petre Kvitove, a putem Twittera oglasila se i najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić koja je napisala:

"Tako sam tužna čuti da je Elena Baltacha preminula. Tragično. Misli i molitve su uz njenu obitelj."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider