Tenis
SPORTOVI
Tenis
A sad na Raonica

Sjajni Dodig u polufinalu Tokija

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nastavio je s odličnim izvedbama na ATP turniru u Tokiju, pa se tako poslije pobjede protiv Jarkka Nieminena od 6-2, 7-6(3) plasirao u polufinale..

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za finale će Ivan Dodig igrati protiv trećeg nositelja Kanađanina Milosa Raonica koji je vrlo jednostavno, sa 6-3, 6-3, bio bolji od Lukaša Lacka.

Dodig je za sat i pol vremena srušio Nieminena, 32-godišnjeg Finca, kojeg je svladao ove godine i na Australian Openu, tada u pet setova. Nieminen, 44. tenisač na svijetu, je u prvom setu ostao potpuno bez odgovora za Dodiga.

Najbolji je hrvatski tenisač imao čak šest break-lopti, te je iskoristio dvije, dok je s druge strane spasio obje koje je imao Finac. No, u drugom se setu razvila daleko veća borba. Servis je bio često u opasnosti, pa su tako obojica tenisača napravila po dva breaka (Nieminen je imao šest prilika, a Dodig pet).

No, kada je postalo napeto, u tie-breaku, Dodig je potpuno kontrolirao situaciju, te je izgubio samo tri poena za novo slavlje i novu veliku pobjedu na japanskom tlu.

U preostala dva četvrtfinala igraju Del Potro - Dolgopolov i Almagro - Nishikori.

ATP Tokio, četvrtfinale:

Dodig - Nieminen 6-2, 7-6(3)

Raonic (3) - Lacko 6-3, 6-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider