Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Kuala Lumpur

Sjajan uspjeh: Vekić ponovno okrenula meč za treći finale karijere!

Hrvatska tenisačica Donna Vekić izborila je svoj treći WTA finale karijere u malezijskom Kuala Lumpuru. U polufinalu je nakon velike borbe slavila protiv Kineskinje Shuai Zhang s 1-6, 6-3, 6-4...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi međusobni susret ove dvije tenisačice trajao je sat i pol, a jedini izjednačen set bio je posljednji koji je dobila naša predstavnica. Dvojbe oko osvajačice prvog seta nije bilo, s obzirom da je Vekić osvojila po 33 posto poena nakon prvog i drugog servisa, dok je Zhang ispustila samo tri poena na svom početnom udarcu.

Slična se situacija dogodila u drugom setu, samo u suprotnim ulogama. Vekić je ispustila jedan svoj servis, ali je zato u dva navrata breaknula kinesku tenisačicu i izborila odlučujuću dionicu.

Mlada je Osječanka napravila rani break, no Zhang se vratila i povela s 4-3. Vekić je nakon toga nanizala tri gema, čime je izborila svoj treći WTA finale, nakon što je 2012. godine igrala finale Taškenta (tvrda podloga), odnosno prošle godine finale Birminghama (trava).

Zanimljivo, bio je ovo treći susret ovoga tjedna u kojem je Vekić okrenula zaostatak od 0-1 u setovima. Suparnica u finalu bit će joj bolja iz susreta prve nositeljice, Dominike Cibulkove, i treće nositeljice, Karoline Pliškove. (TS)

WTA Kuala Lumpur, polufinale:

Vekić (7) – Zhang (2) 1-6, 6-3, 6-4
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider