Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Nigdje' u prvom setu

Sjajan preokret: Donna Vekić u četvrtfinalu Kuala Lumpura!

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Kuala Lumpuru. Vekić je u drugom kolu nakon velike borbe svladala Čehinju Kristynu Pliškovu s 1:6, 6:3, 7:5.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dobrih igara u Miamiju i Monterreyu, Donna Vekić pokazala je kako je u potpunosti vratila samopouzdanje i s dva dobra meča u Kuala Lumpuru. U prvom kolu preokrenula je meč protiv Tajpežanke Chan da bi isto napravila i u drugom kolu protiv Čehinje Pliškove.

U Monterreyu je poražena od Katarine, no zato je u Kuala Lumpuru svladala njezinu sestru blizanku Kristynu i s 1:6, 6:3, 7:5 plasirala se u četvrtfinale gdje je očekuje dvoboj protiv četvrte nositeljice, Austrijanke Patricije Mayr-Achleitner.

Bio je to prvi dvoboj Donne Vekić i Kristyne Pliškove i nije dobro počeo za hrvatsku tenisačicu. Prvi set izgubila je s glatkih 6:1, međutim nakon toga je zaigrala bolje i preokrenula meč. U prva dva servis gema u drugom setu spašavala je break lopte, kod 3:2 uspjela je oduzeti servis protivnici nakon čega je bez većih problema stigla do seta sa 6:3.

U trećem setu vrlo brzo je stigla do breaka, ali na servisu za meč kod 5:4 nije bilo dovoljno mirnoće i Pliškova je uspjela doći do 5:5. Ipak, Vekić odmah vraća break te ima novi servis za meč, 12. gem trećeg seta odrađuje puno bolje te bez izgubljenog poena odlazi do pobjede.

U borbi za polufinale igrat će protiv 81. igračice svijeta, Austrijanke Patricije Mayr-Achleitner s kojom se dosad nije susretala.

 

WTA Kuala Lumpur, drugo kolo:

Donna Vekić (Hrvatska, 7) – Kristyna Pliškova (Češka) 1:6, 6:3, 7:5

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider