Tenis
SPORTOVI
Tenis
Doping afera

Serena Williams: Šarapova je pokazala hrabrost

Serena Williams priznala je kako je bila šokirana kada je čula za pozitivan dopinški test Marije Šarapove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolja tenisačica svijeta Serena Williams priznala je kako je bila šokirana kada je čula za pozitivan dopinški test Marije Šarapove, ali je i pohvalila Ruskinju jer je prihvatila odgovornost i pokazala hrabrost.

"Marija je preuzela odgovornost i time je pokazala veliku hrabrost, pokazala je srce", kazala je Serena Williams novinarima u New Yorku uoči revijalnog susreta u Madison Square Gardenu s Dankinjom Carolinom Wozniacki.

"Nadam se najboljem za Šarapovu," dodala je prva tenisačica svijeta i osvajačica 21 Grand Slama.

Proslavljena ruska tenisačica u ponedjeljak je na konferenciji za medije u Los Angelesu objavila kako je bila pozitivna na dopinškoj kontroli tijekom ovogodišnjeg Australian Opena igranog u siječnju u Melbourneu. Šarapova, koja je u Melbourneu izgubila u četvrtfinalu upravo od Serene Williams, izjavila je kako je pismenim putem obaviještena o pozitivnom nalazu na supstancu meldonium.

"Napravila sam veliku pogrešku, iznevjerila sam svoje navijače i svoj sport. Znam da ću snositi posljedice, ali ne želim završiti svoju karijeru na ovakav način. Stvarno se nadam kako ću dobiti novu priliku za igranje tenisa, igre koju toliko volim", rekla je Šarapova.

Peterostruka pobjednica Grand Slam turnira izjavila je kako nije pozornije proučila novu listu zabranjenih supstanci koju je Svjetska anti-dopinška agencija (WADA) objavila u prosincu prošle godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider