Tenis
SPORTOVI
Tenis
Najstarija broj 1

Serena Williams prva na kraju godinu po treći put

Američka tenisačica Serena Williams osigurala je prvo mjesto na svjetskoj ljestvici na kraju godine, stigla je u petak potvrda iz Ženske teniske asocijacije (WTA)…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Treći put u karijeri je Sereni, koja je u četvrtak proslavila 32. rođendan, uspio takav doseg - prva je bila i na kraju 2002. i 2009. godine. Williams je ove sezone bila briljantna: ostvarila je omjer pobjeda i poraza 67-4 i osvojila devet naslova, uključujući i dva na Grand Slam turnirima (Roland Garros i US Open).

U veljači je postala najstarija tenisačica u povijesti na svjetskom broju jedan, a dosad je u 2013. godini od turnirskih nagrada zaradila više od devet milijuna dolara, najviše u karijeri. Williams je sedma tenisačica od uvođenje kompjuterske ljestvice (1975.) koja je tri ili više puta završila godinu na prvom mjestu. Prije nje su isto uspjele napraviti i Steffi Graf, Martina Navratilova, Chris Evert, Lindsay Davenport, Justine Henin i Martina Hingis.

Trofej za najbolju tenisačicu na kraju godine Williams će primiti na WTA Championshipsu, završnom turniru sezone koji će se održati u Istanbulu.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider