Tenis
SPORTOVI
Tenis
WTA Shenzhen: Naslov za Na Li

Serena Williams očitala tenisku lekciju Pavljučenkovoj

Amerikanka Serena Williams osvojila je svoj 47. naslov pobjedice teniskog turnira na WTA Touru. Mlađa sestra Williams deklasirala je u finalu Brisbanea Ruskinju Anastaziju Pavljučenkovu sa 6-2 i 6-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ni u četvrtom međusobnom susretu na Touru 10 godina mlađa Ruskinja (31-21) nije imala odgovora za Sereninu igru. Iako početak susreta nije sugerirao da bi sve moglo biti gotovo za 51 minutu, Williams je sjajnom serijom od sedam uzastopnih gemova riješila pitanje pobjednika prvog seta, ali i meča.

Naime, Pavljučenkova je u svoja prva dva servis-gema ispustila samo dva poena, a potom je izgubila svoja tri naredna početna udarca, dok na servisu Amerikanke nije imala baš nikakve šanse. U cijelom je meču osvojila njih svega osam!

Nakon četiri vezana gema u prvom setu za 6-2, Williams je vezala još tri u drugom za sigurno vodstvo 3-0 i tek je nakon toga prepustila Ruskinji da se upiše na semafor. No, to je ujedno bio i posljednji gem za Pavljučenkovu u ovom susretu koji je u narednih 10-ak minuta bio gotov.

Williams je ispustila svega dva poena nakon ubačenog prvog servis (20-22), ispalila je devet as-servisa, te realizirala četiri od šest break-lopti. S druge strane Ruskinja nije izborila nijednu, te je sveukupno osvojila gotovo dvostruko manje poena od A

WTA Shenzhen: Naslov za Na Li

Kineska tenisačica Li Na pobjednica je premijernog izdanja WTA turnira u Shenzhenu. Prva nositeljica turnira do naslova pred domaćom publikom je stigla pobjedom u finalu nad Čehinjom Klarom Zakopalovom 6-3, 1-6, 7-5.

Nakon relativno lagano dobivenog prvog seta, Li je još lakše izgubila drugi, te na početku odlučujućeg trećeg seta izgubila svoj servis.

No, potom je dobila pet od šest gemova i povela 5-2, da bi se Zakopalova uspjela vratiti i poravnati. Kineskinja je zatim ipak dobila dva sljedeća gema i nakon dva sata i četiri minute borbe uspjela doći do sedmog naslova na WTA Touru i drugog u Kini nakon onog iz Guangzhoua iz 2004. godine.

Zanimljivo, Zakopalova je u meču osvojila više poena od Li (89-88), ali je Kineskinja svoje bolje rasporedila.

Zakopalova, u ovom trenutku 28. igračica svijeta, sada je na omjeru od dvije pobjede i 10 poraza u WTA finalima. (TS)

 

WTA Brisbane, finale:

Williams (3) - Pavljučenkova 6-2, 6-1

WTA Shenzhen, finale:

Li (1) - Zakopalova (5) 6-3, 1-6, 7-5
merikanke (50-26).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider