Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bez konkurencije

Serena Williams igračica godine u izboru WTA

Sukladno očekivanjima, Amerikanka Serena Williams (32) proglašena je najboljom tenisačicom 2013. godine u izboru WTA Toura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ponijela je tako tu laskavu titulu po peti put (2002., 2008., 2009., 2012.) u svojoj sjajnoj karijeri.

Više su puta najboljom proglašavane tek Martina Navratilova (7) i Steffi Graf (8). Statistika najbolje svjetske tenisačice u 2013. godini je nevjerojatna. Osvojila je 11 WTA naslova (najviše od Martine Hingis koja je 1997. osvojila 12), upisala je 78 pobjeda (najviše od Kim Clijsters koja je 2003. pobijedila u 90 mečeva), te je zaradila najviše novca (12.385 milijuna dolara, prijašnji je rekord držala Viktorija Azarenka sa 7.9 milijuna iz 2012.).

Isto tako, povratak na svjetski broj 1 u veljači ove godine učinio ju je najstarijom najboljom svjetskom tenisačicom u povijesti WTA Toura. Od svih postignuća ove godine Williams posebno izdvaja jedno.

"Osvajanje Roland Garrosa se vjerojatno najviše izdvaja. Zaista sam ga željela osvojiti već niz godina, pa je to definitivno nešto uzbudljivo. A biti neporažena na zemlji je isto prilično uzbudljivo, pa se moji rezultati na zemlji ističu", rekla je Williams.

U sezoni je Williams osim Roland Garrosa osvojila i US Open i tako došla do brojke od 17 Grand Slam naslova u karijeri. Samo jedan više imaju Chris Evert i Martina Navratilova, dok je u Open eri vodeća Steffi Graf s 22 Grand Slam naslova.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider