Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Tenis
Ide po rekorde

Serena obranila US Open, stigla Fedexa i zaradila najviše u povijesti

Najbolja svjetska tenisačica Serena Williams obranila je naslov pobjednice US Opena. Kao i lani, u finalu je nadigrala Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku, ovaj put sa 7-5, 6-7(6), 6-1…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za uskoro 32-godišnju Serenu Williams to je peti naslov u New Yorku i 17. pojedinačni naslov na Grand Slam turnirima. U ''open eri'' više osvojenih Grand Slam turnira imaju samo Steffi Graf (22), te Chris Evert i Martina Navratilova (obje po 18).

Kad se uzme u obzir i bonus koji je zaradila jer je bila najbolja na ovogodišnjoj američkoj seriju turnira, Serena je u nedjelju dobila ček na 3.6 milijuna dolara što je najveća pobjednička nagrada u povijesti profesionalnog tenisa.

Nedjeljni meč protiv Azarenke je trajao dva sata i 45 minuta iako je Williams mogla puno brže obaviti posao. U drugom je setu, naime, imala dva breaka prednosti, no žilava Bjeloruskinja se vratila i u tie-breaku došla do izjednačenja. Ipak, Serena se u trećem setu pribrala i s dva oduzeta servisa otplovila do trijumfa.

''Osjećam se sjajno, nikad bolje. Osjećam da sam stvarno odlično pripremljena, mogu igrati na ovakvom turniru i u singlu i u parovima, s vrlo teškim rasporedom. Godinama se nisam osjećala tako dobro. Ne znam što se još može dogoditi, nastavit ću igrati i davati najbolje od sebe'', naglasila je Serena i dodala:

''Čast mi je što sam osvojila jednaki broj Grand Slam naslova kao i Roger Federer. On je veliki šampion, čudesni natjecatelj koji je godinama u vrhu i vjerojatno može osvojiti još naslova.

Sa spomenutih 3.6 milijuna dolara nagrade Serena je probila granicu od 50 milijuna zarađenih tijekom karijere.

''Ne igram tenis zbog novca, jednostavno ga volim igrati. Kad sam odrastala i trenirala, nikad nisam razmišljala o novcu. Mislim da me je tata uveo u tenis zbog novca, ali ja sam bila naivna i nikad nisam razmišljala o tome, samo sam htjela biti kao sestra Venus.''

Dodajmo da Williams sada vodi s 13-3 u pobjedama protiv Azarenke. Ukupno je u karijeri osvojila 55 turnira.(TS)

US Open, tenisačice, finale:
S. Williams (1) - Azarenka (2) 7-5, 6-7(6), 6-1

Tenisači, parovi, finale:
Paes / Štepanek (4) - Peya / Soares (2) 6-1, 6-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider