Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kraj za Škugora i Veića

Senzacija u Umagu: Anonimni Slovenac izbacio Dolgolpolova!

Hrvatska više nema predstavnika ni u parovima na Croatia Openu, ATP turniru koji se igra na zemljanoj podlozi u Umagu, uz nagradni fond od 467.800 eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Franko Škugor i Antonio Veić poraženi su u 2. kolu od Slovaka Martina Kližana i Španjolca Davida Marrera sa 6:4, 4:6, 10:8. Naši su tenisači, podsjetimo, u 1. kolu izbacili četvrte nositelje, Poljake Tomasza Bednareka i Mateusza Kowalczyka, ali dalje od toga nisu mogli.

U pojedinačnom dijelu smo u 2. kolu vidjeli argentinski dvoboj u kojem je Horacio Zeballos pobijedio osmog nositelja Carlosa Berlocqa s 3:6, 6:3, 6:2. Berlocq je, inače, prije desetak dana u švedskom Båstadu osvojio prvi naslov u karijeri, dok je Zeballos svoj premijerni naslov uzeo ranije ove godine u Vina del Maru gdje je u finalu pobijedio Rafaela Nadala.

Stoti tenisač svijeta, Slovenac Aljaž Bedene, napravio je veliko iznenađenje u 2. kolu ATP turnira u Umagu, izbacivši četvrtog nositelja, Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. Pobjednik Croatia Opena iz 2011. godine u četvrtak je bio potpuno neprepoznatljiv, Bedene ga je deklasirao nakon samo sat vremena igre sa 6:3, 6:1. Za 24-godišnjeg Slovenca je to najveći uspjeh ove sezone nakon polufinala Chennaija još u siječnju.

Spomenimo i da je Austrijanac Andreas Haider-Maurer predao meč drugom nositelju Andreasu Seppiju pri vodstvu talijanskog tenisača 6:1, 4:0.

 

ATP Umag, 2. kolo:

Zeballos - Berlocq (8) 3-6, 6-3, 6-2

Seppi (2) - Haider-Maurer 6-1, 4-0, predaja Haider-Maurera

 

parovi, 2. kolo:

Kližan / Marrero - Škugor / Veić 6-4, 4-6, 10-8

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider