Tenis
SPORTOVI
Tenis
Senzacija u Rimu

Ovo se ne viđa svaki dan: Đoković izgubio dobiven meč!

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković poražen je u četvrtfinalu ATP Masters 1000 turnira u Rimu. Izbacio ga je šest igrač svijeta Tomaš Berdych.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čeh je slavio s 2:6, 7:5, 6:4 nakon dva sata i 22 minute igre i to u meču u kojem je praktički već bio na konopcima. Đoković je, naime, u drugom setu vodio s 5:2, kod 5:3 je servirao za meč, ali Berdych je tada došao do prve break-lopte u cijelom dvoboju, realizirao je i potpuno okrenuo priču na svoju stranu. Novim je breakom osvojio drugi set, a onda u trećem gemu odlučujuće dionice još jednom oduzeo servis suparniku i sačuvao prednost do kraja.

Berdychu je ovo tek druga pobjeda u 15. meču protiv Đokovića. Jedini ga je put dosad pobijedio u polufinalu Wimbledona 2010., a Srbin je otada nanizao 11. uzastopnih trijumfa. Češki tenisač za finale će se boriti protiv boljeg iz španjolskog dvoboja između Rafaela Nadala i Davida Ferrera.

Polufinale Rima zasad je izborio i 36. igrač svijeta, Francuz Benoit Paire, koji je sa 6:1, 6:0 deklasirao Španjolca Marcela Granollersa. Za Pairea je to prvi polufinale na turnirima iz Masters 1000 serije. Suparnik u polufinalu bit će mu pobjednik dvoboja Roger Federer - Jerzy Janowicz.

 

ATP Rim, četvrtfinale:

Berdych (6) - Đoković (1) 2:6, 7:5, 6:4

Paire - Granollers 6:1, 6:0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider