Tenis
SPORTOVI
Tenis
Zadnji put 2003. godine

Senzacija: Nadal izgubio nakon 41 uzastopne pobjede u Barceloni!

Veliku je senzaciju u petak na ATP turniru u Barceloni kreirao španjolski tenisač Nicolas Almagro. U četvrtfinalu je izbacio prvog igrača svijeta i svoga sunarodnjaka Rafaela Nadala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavio je 28-godišnji Almagro s 2-6, 7-6(5), 6-4 u meču koji je trajao čak dva sata i 48 minuta. Prva je to pobjeda za trenutno 20. igrača svijeta protiv slavnijeg sunarodnjaka. Svih prethodnih deset međusobnih mečeva je dobio Nadal, a pritom je izgubio samo dva seta.

Koliko je poraz Nadala na zemlji Barcelone senzacionalan, reći će podatak da je jedini dosadašnji meč na ovom turniru izgubio daleke 2003. godine kao 15-godišnjak kada je od njega bio bolji Alex Corretja! Od 2005. nadalje ljevoruki je Španjolac osvojio u katalonskoj prijestolnici čak osam naslova, a u tom razdoblju nije bio pobjednik samo 2010. kada je propustio turnir. Ukupno je Nadal do danas imao 41 uzastopnu pobjedu u Barceloni, a prije no što je izgubio drugi set od Almagra, bio je na nizu od 44 osvojena seta na ovom turniru! Zadnji je set izgubio još 2008. u finalu protiv Davida Ferrera.

Nadal je trenutno očito daleko od uobičajene forme. Prošli je tjedan ispao u četvrtfinalu Monte Carla, a njegova je nestabilnost posebno došla do izražaja u trećem setu protiv Almagra. Nadal je prvi došao do breaka, ali je nakon toga dvaput izgubio svoj servis. Nakratko se uspio izvući i novim breakom izjednačiti na 4-4, ali je potom još jednom ispustio svoj servis i priči je bio kraj.

Almagro će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Kolumbijca Santiaga Giralda i Nijemca Philippa Kohlschreibera. (TS)

ATP Barcelona, četvrtfinale:

Almagro (6) - Nadal (1) 2-6, 7-6(5), 6-4

Nishikori (4) - Čilić (12) 6-1, 6-3

Gulbis (9) - Gabašvili 6-1, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider