Tenis
SPORTOVI
Tenis
Švicarac u polufinalu

Senzacija na US Openu: Wawrinka deklasirao Murrayja!

Švicarski tenisač Stanislas Wawrinka (28) kreirao je senzaciju u četvrtfinalu US Opena, uvjerljivo pobijedivši branitelja naslova Andyja Murrayja…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Deseti igrač svijeta je slavio nakon dva sata i 15 minuta sa 6-4, 6-3, 6-2 i prvi se put u karijeri plasirao u polufinale jednog Grand Slam turnira. Wawrinka je u četvrtak u New Yorku odigrao meč života, a koliko je dominantan bio, reći će podatak da trećem svjetskom reketu nije pružio nijednu jedinu priliku za break! Također, osvojio je 88 posto poena nakon uspješno ubačenog prvog servisa, te skupio 45 ''winnera'', u usporedbi s Murrayjevih 15.

I ranije je Wawrinka znao biti neugodan za Murrayja. Ovo im je bio 14. međusobni ogled i šesta pobjeda Švicarca koji je, između ostaloga, slavio ove godine u Monte Carlu, kao i prije tri godine na US Openu. U polufinalu će Wawrinka igrati protiv boljeg iz dvoboja prvog svjetskog tenisača, Srbina Novaka Đokovića, i Rusa Mihaila Južnija.

Dodajmo da Murrayjev poraz znači da prvi put od 2004. godine branitelj naslova u Flushing Meadowsu nije uspio doći do polufinala. Prije devet godina je tadašnjeg vlasnika naslova Andyja Roddicka u četvrtfinalu izbacio Joachim Johansson. (TS) 

US Open, tenisači, četvrtfinale:

Wawrinka (9) - Murray (3) 6-4, 6-3, 6-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider