Tenis
SPORTOVI
Tenis
Skalp treće nositeljice

Senzacija na Roland Garrosu: Pobjeda karijere za Ajlu Tomljanović!

Ajla Tomljanović izborila je četvrto kolo Roland Garrosa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu trećeg kola Ajla Tomljanović je pobijedila Agnieszku Radwansku sa 6:4, 6:4!

Tomljanović je 72., a Radwanska treća tenisačica svijeta, ali razlika u renkingu nije se nimalo osjetila na terenu. Do pobjede u njihovom prvom međusobnom ogledu Tomljanović je stigla nakon jednog sata i 21 minute igre. Realizirala je tri od 4 izborene break-lopte, dok je svoj servis izgubila tek jednom.

"Zaista sam sretna kako sam igrala danas, prvi put na ovom terenu. Ove sam godine bila u nekoliko situacija u kojima sam vodila, a onda nisam znala dovršiti, pa sam ovoga puta željela sve napraviti kako treba. Nisam puno promašivala danas. Prošla sam dalje i jako sam sretna, ali ne želim biti presretna. Sada kada je velik dio nositeljica ispao osjećam svoju priliku da mogu pobijediti ove cure", izjavila je Ajla Tomljanović nakon meča.

Slijedi (po)bjediv zalogaj: Carla Suarez Navarro

Podsjećamo, Tomljanović je ove sezone u Roland Garrosu u prvom kolu savladala bivšu pobjednicu turnira Talijanku Francescu Schiavone, potom 32. nositeljicu Ruskinju Elenu Vesninu i sada Radwansku.

Protivnica Ajli u osmini finala Roland Garrosa bit će španjolska tenisačica Carla Suarez Navarro. Riječ je 15. tenisačici svijeta i 14. nositeljici turnira koja je u 3. kolu s lakih 6:2, 6:2 pobijedila Amerikanku Taylor Townsend.

Suarez Navarro najdalje je na Roland Garrosu dogurala do četvrtfinala 2008., dok je prošle godine zaustavljena u osmini finala. U ovogodišnjem izadnju turnira izgubila je dosad jedan set, u 2. kolu protiv Švicarke Timee Bacsinszky. Tomljanović i Suarez Navarro dosad nisu nikad međusobno igrale.

Roland Garros, 3. kolo:

Tomljanović - A. Radwanska (3) 6:4, 6:4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider