Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sjajna partija

Senzacija na Roland Garrosu: Lučić-Baroni deklasirala 3. igračicu svijeta

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni priredila je najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lučić-Baroni (33) je sa 7:5, 6:1 slavila protiv 3. igračice svijeta Simone Halep. Bio je to drugi međusobni susret ove dvije tenisačice i druga pobjeda naše igračice. Podsjetimo, prošle je godine na US Openu slavila sa 7:6(6), 6:2.

Lučić-Baroni je odigrala sjajan meč u kojem u nijednom trenutku nije bila u rezultatskom zaostatku. U prvom je setu vodila 3:1 i 5:3, no Halep se vratila do 5:5. Naša je tenisačica mirno držala svoj servis za 6:5, a onda još jednom breaknula Rumunjku za osvajanje prvog seta.

U drugom je Lučić-Baroni nanizala prvih pet gemova, prije nego li je Halep uzela počasni. Naša je tenisačica možda i najveću pobjedu svoje karijere upisala gemom bez izgubljenog poena.

Recimo samo da je Halep u jednom trenutku susreta pozvala liječnika na teren zbog problema s ozljedom. 

Iduća suparnica Lučić-Baroni bit će domaća predstavnica Alize Cornet, 29. nositeljica Roland Garrosa. Ona je u 2. kolu bila bolja od Rumunjke Alexandre Dulgheru sa 6:2, 7:5.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider