Tenis
SPORTOVI
Tenis
Hrvatska povela 2-0

Senzacija: 17-godišnji Ćorić srušio najboljeg poljskog tenisača!

Hrvatska Davis Cup reprezentacija ima vodstvo 2-0 protiv Poljske u Varšavi nakon prvog dana ogleda 2. kola Prve skupine Euroafričke zone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Marina Čilića drugi je bod Hrvatskoj donio 17-godišnji Borna Ćorić koji je sa 2-6, 6-2, 7-5, 5-7, 6-4 savladao Jerzyja Janowicza.

Ćorić je 295., a Janowicz 21. tenisač svijeta i nije potrebno posebno naglašavati koliki je 203 centimetra visoki Poljak bio veliki favorit uoči međusobnog ogleda.

Ćorić je tako došao do najvažnije pobjede svoje karijere i doveo Hrvatsku na prag ukupne pobjede. Ćorić je dolazio do breaka prednosti na početku svih setova izuzev petoga, ali ih nije uspijevao zadržati u prvom i četvrtom setu.

U petom, odlučujućem setu, break je napravio u sedmom gemu za vodstvo 4-3, a kasnije je u desetom gemu bez izgubljenog poena na servisu došao do velikog slavlja.

Janowicz je na kraju susreta napravio čak 65 neprisiljenih pogrešaka, ali to nimalo ne umanjuje vrijednost Ćorićeve pobjede koji je pokazao nevjerojatnu razinu psihološke stabilnosti za svoje godine. (TS)

Davis Cup, 2. kolo Prve skupine Euroafričke zone:

Poljska - Hrvatska 0-2

Janowicz - Ćorić 6-2, 2-6, 5-7, 7-5, 4-6

Przysieszny - Čilić 1-6, 4-6, 4-6

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider