Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kišni četvrtak

Strašna Serena izborila finale sa Šarapovom: Za 46 minuta razbila Errani!

Sa 6:1, 2:6, 6:4 je ruska tenisačica Marija Šarapova pobijedila u polufinalu ovogodišnjeg Roland Garrosa Viktoriju Azarenku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nego što je kiša nakratko prekinula meč druge i treće tenisačice svijeta, a dogodilo se to točno početkom trećeg seta, svaka je igračica potpuno dominirala u jednom od setova. Iako je Azarenka napravila break u prvom gemu meča, Šarapova je uzvratila sa šest osvojenih gemova zaredom. Fantastično je cijeli taj prvi set igrala Ruskinja.

No, u drugom je Azarenka uzvratila. Ne baš istom mjerom, ali je dobila taj dio igre 6:2 i nakon kiše ravnopravna se borba u trećem vodila do 2:2. Potom je Šarapova opet ubacila u jaču brzinu, te je pobjegla na 5:2 i servirala za pobjedu.

Propuštala je u tim trenucima meč-lopte (četiri), te je dvostrukom servis pogreškom poklonila suparnici gem za 5:3 nakon čega je Azarenka smanjila i na 5:4. Drugi servis za meč Šarapova ipak nije propustila, te će u subotu braniti naslov pobjednice na pariškom Grand Slamu. Iskoristila je Šarapova petu meč-loptu poslije dva sata i deset minuta igre.

Šarapova je tako dobila treći od posljednja četiri međusobna ogleda protiv Bjeloruskinje, te je smanjila na 6:7 protiv svoje velike suparnice.

 

Na Philippe Chatrier terenu vladala je američka oluja u kojoj je Serena pogađala sve što je htjela, a inače dobra obrambena tenisačica Errani je zapravo bila probijena vrlo brzo. Najveća erupcija oduševljenja je nastala kod rezultata 6:0, 3:0 za prvu igračicu svijeta. Naime, tada je peta nositeljica Errani uspjela osvojiti jedini gem u meču.

Sereni slijedi veliki subotnji finale i novi ogled protiv Marije Šarapove, koja je prošle godine slavila u Parizu.

Zanimljivo da je Serena u karijeri samo jednom osvojila Roland Garros i to daleke 2002. godine. Sve ostale Grand Slam turnire je osvajala četiri puta i više: US Open (četiri puta), Australian Open i Wimbledon (po pet puta).


Roland Garros, polufinale:

Šarapova (2) - Azarenka (3) 6:1, 2:6, 6:4

S. Williams (1) - Errani (5) 6:0, 6:1
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider