Tenis
SPORTOVI
Tenis
WTA Madrid

Šarapova na Radwansku, Kvitova na Halep

Mariji Šarapovoj i Petri Kvitovoj u polufinalu Madrida pridružile su se Simona Halep i Agnieszka Radwanska. Halep je u četvrtfinalu nadigrala Anu Ivanović, a Radwanska je bila bolja od Caroline Garcije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su se od turnira u Madridu oprostile Serena Williams predajom protiv Petre Kvitove i Na Li porazom od Marije Šarapove, Simona Halep je lakoćom eliminirala Anu Ivanović, a Agnieszka Radwanska je ipak uz više problema svladala Carolinu Garciju.

Halep je protiv Ivanović potvrdila odličnu formu te je uz samo četiri izgubljena gema i za svega sat vremena igre prošla u polufinale. Halep je slavila s dva puta po 6-2 upisavši tako drugu pobjedu u trećem dvoboju protiv Ivanović.

Puno teži posao imala je Agnieszka Radwanska protiv mlade francuske kvalifikantice Caroline Garcije. Garcia je pogodila čak 11 as servisa, četiri puta oduzela servis Radwanskoj i odvela meč u treći set. Ipak tamo je Poljakinja bila bolja i nakon dva sata i 18 minuta izborila prolaz.

U polufinalu Radwansku očekuje dvoboj protiv Marije Šarapove dok će se u drugom susretu sastati Simona Halep i Petra Kvitova. 

Šarapova preokretom protiv Na do polufinala

U četvrtfinalu je Šarapova savladala drugu nositeljicu, Kineskinju Li Na sa 2-6, 7-6(5), 6-3. Na je imala dobiveni prvi set i break u drugom, ali se Ruskinja uspjela vratiti kontrabreakom, izboriti tie-break i treći set, a onda i nakon breaka u trećem gemu odlučujućeg seta odjurila do pobjede.

Bila joj je to 10. pobjeda nad Na u 15. međusobnom ogledu, a sljedeća suparnica u polufinalu bit će joj pobjednica ogleda između Poljakinje Agnieszke Radwanske i francuske kvalifikantice Caroline Garcije.

Još ranije se u polufinale plasirala Čehinja Petra Kvitova nakon što joj je Serena Williams predala meč bez borbe zbog ozljede bedrenog mišića. (TS) 

WTA Madrid, četvrtfinale:

Petra Kvitova (Češka, 5) - Serena Williams (SAD, 1) predaja Williams

Simona Halep (Rumunjska, 4) - Ana Ivanović (Srbija, 11) 6-2, 6-2

Agnieszka Radwanska (Rumunjska, 3) - Carolina Garcia (Francuska, Q) 6-4, 4-6, 6-4

Maria Šarapova (Rusija, 8) - Na Li (Kina, 2) 3-6, 7-6(5), 6-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider