Tenis
SPORTOVI
Tenis
Vekić ima najlakši posao

Roland Garros, tenisačice: Hrvatice izbjegle nositeljice na startu

Hrvatske tenisačice izbjegle su u ždrijebu Roland Garrosa startne dvoboje protiv nositeljica i sve četiri naše predstavnice s te strane mogu biti zadovoljne.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najzvučniju protivnicu dobila je Ajla Tomljanović koja će igrati protiv dvostruke finalistice Roland Garrosa i pobjednice iz 2010. godine Francesce Schiavone. Bit će to prvi dvoboj Tomljanović i Schiavone, a bolja iz tog susreta igrat će protiv Amerikanke Christine McHale i Ruskinje Elene Vesnine. Eventualni prolaz u treće kolo donio bi najvjerojatnije dvoboj protiv treće nositeljice Agnieszke Radwanske.

Neugodnu protivnicu dobila je Petra Martić koju očekuje susret protiv 38. igračice svijeta, 19-godišnje Ukrajinke Eline Svitoline. Dobra vijest za Martić je da je već igrala protiv Svitoline i svladala je prošle godine na zemlji u Katowicama sa 6:7, 6:3, 6:2, a loša vijest je sve bolja forma Ukrajinke i značajan napredak od tog meča. Pobjednica iz tog dvoboja u drugom kolu igrat će protiv bolje iz susreta Ane Ivanović i Caroline Garcije.

Donna Vekić ima na papiru najlakši posao jer će igrati protiv Izraelke Julije Glushko koja je svakako pobjediva protivnica. Drugo kolo bi donijelo već teži posao jer pobjednica ovog susreta ide protiv bolje iz dvoboja Kirsten Flipkens i kvalifikantice.

43. igračica svijeta, Amerikanka Alison Riske, bit će prva protivnica Mirjane Lučić-Baroni. Hrvatska tenisačica dosad je dvaput pobjeđivala Riske, no bilo je to davno prije još pet godina kada su i odigrana jedina dva međusobna dvoboja. Pobjednica iz ovog susreta igrat će vrlo vjerojatno protiv druge nositeljice Na Li iz Kine koja će krenuti protiv Kristine Mladenovic.

Prva nositeljica Serena Williams nastup na Roland Garrosu otvorit će susretom protiv Francuskinje Alize Lim, Mariju Šarapovu očekuje kvalifikantica, Petra Kvitova igra protiv Zarine Diyas, Simona Halep protiv Alise Klejbanove, a Jelena Janković protiv Sharon Fichman.

Roland Garros, tenisačice, prvo kolo:

Ajla Tomljanović (Hrvatska) - Francesca Schiavone (Italija)

Petra Martić (Hrvatska) - Elina Svitolina (Ukrajina)

Donna Vekić (Hrvatska) - Julia Glushko (Izrael)

Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) - Alison Riske (SAD)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider